PNL și USR PLUS se luptă pentru Prefectura Timiș. Dănuț Groza (PNL): „Acuma, poate să ceară oricine”

O nouă bătălie se dă în Timiș între liberali și cei de la USR PLUS pentru persoana care va deține funcția de prefect, după formarea noului Guvern. Decizia va fi luată la centru, dar atât PNL, cât și usr-iștii țintesc această poziție. 

Cei de la USR PLUS Timiș se consideră îndreptățiți să dea viitorul prefect de Timiș. Negocierile se poartă însă la nivel național.

„Timișul este unul dintre județele pentru care și PNL trage, și USR trage. Noi tragem fiind cea mai puternică filială din afara Bucureștiului, cu cel mai bun rezultat la nivelul țării. Nu stă în atribuția mea, chiar dacă sunt președinte de filială USR, să decid aceste negocieri și chiar dacă sunt membru în Biroul Național este o echipă de negociere care se ocupă de aceste doleanțe. Nu are sens să negociez eu la nivel de filială județeană cu Alin Nica. Este o discuție care are loc la București și se discută pe echipe de negociere și sper ca luni, dacă nu mai apar alte impedimente, să se rezolve.”, a declarat Cristian Moș.

Și liberalii spun că drept ar fi ca prefectul de Timiș să fie numit de PNL. Liliana Oneț, prefectul în funcție, vine tot din tabăra liberalilor.

„Funcția de prefect se negociază la nivel național. În mod categoric, ne dorim ca funcția de prefect să rămână la PNL, având în vedere faptul că avem aproape 50 de primari, comparativ cu cei de la USR PLUS care au 4 primari în județ. Or, se știe că activitatea prefecturii este legată, printre altele, și de colaborarea cu primăriile, cu consiliile locale.  Acuma, poate să ceară oricine. Am înțeles că și cei de la UDMR cer. Poate oricine să ceară prefectul. Noi am solicitat conducerii PNL ca funcția de prefect să rămână la PNL.”, a declarat secretarul general al PNL Timiș, Dănuț Groza.

Groza mai spune și că în interiorul partidului nu s-a discutat despre înlocuirea Lilianei Oneț. „Acest lucru îl decide Biroul Permanent Județean și echipa primarilor din județ.”, a explicat Groza, care este și primarul orașului Sânnicolau Mare.

Întrebat dacă a avut o colaborare bună cu Liliana Oneț, Groza a răspuns: „Normală!”

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au avut marți o discuție în interiorul coaliției cu privire la împărțirea funcțiilor de prefecți și subprefecți, în baza algoritmului stabilit la negocierile de la finalul lui 2020. Discuțiile s-au blocat, din cauză că liberalii și cei de la USR PLUS au revendicat aceleași județe.