PNL se rupe! Vela caută căile care unesc!

vela orban

Al 17-lea parlamentar părăsește grupul PNL! Liberalul cu cea mai mare cotă de încredere dintre toți liderii pe care partidul îi are în Vestul României îndeamnă la încredere, sinceritate și apreciere!

Senatorul Marcel Vela a stat departe de scandalul din PNL care a început încă din ziua congresului la care Florin Cîțu a preluat șefia partidului. Președintele PNL Caraș-Severin nu s-a pronunțat nici cu privire la varianta pe care ar agrea-o pentru formarea noului guvern. Nu comentează nici părăsirea Grupului Parlamentar PNL de către tot mai mulți dintre colegii săi. 17 până în această seară. Numai că fostul președinte, Ludovic Orban, anunță mutări similare și în zilele următoare. Deloc întâmplător în acest context mesajul senatorului Vela:

„Cuvintele pe care nu le alegem cu grijă pot lovi mai dur decât orice palmă. Ele pot să rupă chiar și legăturile dintre noi, uitând că puterea noastră, ca națiune, a stat de fiecare dată în unitate, nu în dezbinare. Mă preocupă faptul că, în prezent, trăim o profundă criză a încrederii. Am spus de mai multe ori că tot ceea ce nu se clădește pe încredere este precum o «casă de paie», care la prima furtună se dărâmă. Dacă ne-am acorda mai multă încredere, sinceritate, apreciere și nu ne-am mai contrazice mereu ar fi mult mai ușor să găsim, împreună rezolvarea. Și da! Acum este vorba despre România și trebuie găsite căile care unesc, nu căutate pe cele care ne dezbină! Se pare că unitatea a devenit o misiune din ce în ce mai grea…”.

Deputatul Adrian Miuțescu a anunțat și el că se retrage din grupul parlamentar al PNL: „Nu mă dezic de liberalism, ci doar de conducerea efemeră a acestui partid, care a reușit în două luni de zile să prăbușească încrederea românilor în Partidul Național Liberal”.

Deputatul de Argeș Adrian Miuțescu este de 31 de ani membru al Partidului Național Liberal și susține că de două luni asistăm la o criză politică provocată într-o perioadă când era nevoie de decizii ferme, de o guvernare stabilă și performantă. „Noua conducere a partidului a impus Partidului Naţional Liberal o agendă departe de problemele reale ale românilor, care se confruntă cu valul 4 al pandemiei, cu creșteri galopante la prețurile carburanților și ale energiei. În cele trei decenii de activitate politică, nu am traversat nicio perioadă mai neagră ca cea din prezent, în care conducerea Partidului Național Liberal pare ruptă complet de interesele electoratului. Ce face acum așa zisa echipă câștigătoare era de neimaginat în urmă cu doar câteva luni, iar negocierile pentru stablirea unui nou guvern au arătat că, în momentul de față, PNL nu are nicio strategie”, a scris parlamentarul pe rețeaua de socializare.

Acesta a anunțat că se retrage din grupul parlamentar PNL și că va activa ca deputat neafiliat. El este al 17-lea parlamentar care părăsește grupul PNL în ultimele zile.