PNL se împotrivește ridicării teraselor din centrul Timișoarei. Tabără: „Eu am o altă viziune”

tabara 2

Anunțul primarului Dominic Fritz cu privire la semnarea a 11 dispoziții de ridicare a unor terase din zona centrală a orașului din cauză că proprietarii acestora nu ar respecta reglementările în vigoare este criticat de viceprimarul liberal al Timișoarei. Cosmin Tabără spune că are altă viziune, potrivit căreia terasele din centrul orașului sunt cele care dau viață Timișoarei. 

„Nu susținem închiderea lor”, spune viceprimarul Timișoarei Cosmin Tabără, cu privire la terasele pentru care s-au emis dispoziții de ridicare din cauză că ar funcționa ilegal sau ar pune în pericol viața celor care le frecventează.

„Eu am o altă viziune. În primul rând, eu cred că bugetul local a fost atins anul acesta prin faptul că mulți nu au fost încasați, deși au vrut să plătească. Au funcționat în decursul anului și eu știu că sunt vreo 24 de terase, nu 11, care nu au primit avizul de funcționare. S-a invocat faptul că nu poate trece mașina de pompieri, clădirile sunt nu știu cum, dar nu am avut o notă informativă sau o solicitare de la ISU în acest sens. Eu cred că dacă se vrea schimbarea aspectului acestor terase, prima dată trebuie făcut un regulament, trebuie făcute condiții pentru a se încadra în acest regulament, precum și un termen până la care să se poată intra în concordanță cu acest regulament. Dar până atunci lasă-i să funcționeze, ia-le banii pentru spațiul pe care îl folosesc. Cred că la buget a fost vreun minus de 300.000 de euro pentru că nu au fost încasate sumele de bani pentru acest an.”, a declarat Cosmin Tabără.

Viceprimarul liberal a mai spus și că terasele sunt cele care dau viață centrului orașului.

„Sunt oriunde în Europa. Până la urmă, viziunea mea este că trebuie să aducem cetățenii spre centru pentru a crea un mall urban cu un vad comercial în centru pentru că doar așa vom putea aduce magazine de firmă și vom schimba fața centrului. Altfel nu va veni niciun magazin de firmă, prin legiferare sau prin chestiuni impuse pentru că orice magazin vine unde are vad comercial.”, a explicat Tabără.

Primăria Timișoara are în lucru un regulament nou pentru funcționarea teraselor. Noile norme ar urma să reglementeze mai strict dimensiunea mobilierului, culorile și designul umbrelelor.

CITEȘTE ȘI: Chioșcurile, interzise pe domeniul public. La Timișoara se pregătesc noi reguli pentru comerțul stradal și terase