PNL cere anchetă și dosare penale pentru milioanele de euro îngropate în tronsonul închis de autostradă!

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, prezent la Reșița la finele acestei săptămâni, alături de Vasile Blaga, a criticat dur modul în care Guvernul PSD conduce țara, dar și modul în care se fac alocările bugetare. Concluzia a fost că politica PSD este una falimentară.

„În această vizită m-a preocupat activitatea primarilor noştri, dacă există resurse de la nivel guvernamental trimise în teritoriu către primării, dacă sunt locuri de muncă şi în ce măsură cele existente sunt suficiente pentru populaţia judeţului. Trebuie să pornim de la premisa că o administraţie performantă este cea care utilizează toate oportunităţile pe care le are la dispoziţie pentru a face noi investiţii şi a crea noi locuri de muncă. Dacă în Caransebeş este nevoie de forţă de muncă din exterior, la Reşiţa se plâng oamenii că nu au loc de muncă. Ştiu că primăriile conduse de liberali, în toată ţara, au fost văduvite de fonduri guvernamentale. De când este PSD la guvernare, fondurile au fost direcţionate pe culoarea roşie. În plus, pe lângă criza locurilor de muncă, judeţul Caraş-Severin este şi cel mai depopulat din 1990 până în prezent şi, din păcate, declinul industriei grele şi-a pus amprenta asupra creşterii şomajului”, a declarat Gorghiu în cadrul conferinței de presă susținute la Reșița.

Cifrele indică minciunile lui Ponta

„Pentru a vedea cam cât de neadevărată este politica PSD, de fapt cât de falimentară e această politică, am să vă dau câteva cifre, ca să vedeţi că acel milion de locuri de muncă promis de Victor Ponta a rămas o glumă amară. În realitate, numărul efectiv de salariaţi a scăzut cu 205 mii de persoane, în ultimii trei ani şi jumătate. Ca atare, nu putem să vorbim deloc de o explozie a muncii, despre care tot povestea Victor Ponta”, a spus copreședintele PNL.

Liderul liberal a făcut referire și la recordurile mediatizate de Guvern, precizând acestea sunt negative. În realitate, sunt mai mulți kilometri închiși decât cei deschiși de autostradă. Cei 13 inaugurați în acest an au fost umbriți de închiderea unui tronson de 22 de kilometri. În acest sens, liberalii spun că își doresc o anchetă prin care să îi tragă la răspundere pe cei care au îngropat milioane de euro.

„Vom depune formalităţile prin care solicităm o sesiune de anchetă. Nu cred că cineva normal la cap, în România, se poate opune unei analize parlamentare în care să vedem cine a generat acest prejudiciu major la bugetul de stat, pentru că acea autostradă trebuie demolată şi reconstruită de la zero, ca să nu mai vorbim de Comarnic – Braşov, un pariu deja pierdut de primul-ministru, pentru care deja statul român este dat în judecată”, a concluzionat Gorghiu.

Comments

  1. alegator says:

    Da pnl(pdl) nu cere ancheta si dosare penale pentru nenonocirile pe care le-au facut cat au fost la guvernare,salarii,pensii taiate,spitale inchise,hotii ale membrilor de partid?Sunte-ti penibili,sa veniti acum din tomberonul de gunoi,al istoriei Romaniei si sa crede-ti lumea mai e asa proasta sa creada minciunile voastre.

  2. ghimpele says:

    foaieverde.Ce ditamai judet avem.Va multumim tuturor politicienilor.