„PNL a murit. S-a născut U.M. PNL”. Ludovic Orban face previziuni, la Timișoara, cu privire la viitorul partidului care l-a făcut premier

orban 2

Prezent la Timișoara ca să lanseze Forța Dreptei Timiș, fostul premier Ludovic Orban spune că ideea ca Florin Cîțu să fie înlocuit de la șefia PNL cu Nicolae Ciucă este una neinspirată și vorbește despre un așa-zis plan al președintelui Klaus Iohannis pentru perioada de după încheierea mandatului său la Palatul Cotroceni. 

„Obiectivul nostru să reconstruim dreapta politică. Odată cu trădarea lui Iohannis și a conducerii PNL, care au readus PSD la putere, în România nu mai există o formațiune care să reprezinte electoratul liberal, din clasa de mijloc, care trăiește din muncă cinstită. România are nevoie de o forță politică de dreapta autentică, dacă cineva mai are de gând să voteze cu PNL votează de fapt cu PSD. Pentru că Iohannis a îngropat PNL într-un proiect alături de PSD pe o perioadă de 7 ani în care identitatea liberală a dispărut complet. Cea mai mică problemă în PNL este Cîțu. Știți vorba: scapi de dracu, dai de tac-su. Înlocuirea lui Cîțu cu Ciucă e o frecție la picior de lemn. Modul în care arată structura de conducere a partidului, cu Ciucă – armata și Bode – miliția arată că PNL a murit și că s-a născut UM PNL.”, a spus Ludovic Orban, la Timișoara.

PNL este prizonier unui proiect nedemocratic, a mai spus Ludovic Orban, „unui proiect hapsân și egoist a celui care și-a bătut joc de români, mă refer la Werner Iohannis, care, după dorința lui de a nu se pensiona după ce își termină mandatul fără nicio realizare, a aruncat în aer scena politică, a distrus dreapta politică, numai ca să își asigure un aliat care să îi garanteze din 2024 că nu o să rămână șomer sau pensionar și că poate să mai reprezinte ceva în viața politică. Iohannis are intenția să formeze o alianță cu PSD la alegerile parlamentare și prezidențiale, candidat la președinție din partea PSD și candidat la funcția de premier din partea PNL în persoana lui personal.

În ceea ce privește încercarea liberalilor de a-l debarca pe Florin Cîțu din fruntea PNL, fostul premier invocă o „lovitură de palat”.

„Nu mă poate bănui nimeni de simpatie față de Cîțu, dar să dai o asemenea lovitură de palat, așa arată… omul s-a dus în SUA să reprezinte România ca președinte al Senatului și când se întoarce acasă află de fapt că a fost mazilit din funcție. Totul e făcut așa, organizat metodic. Am sufletul cernit când văd în ce hal a ajuns o formațiune politică căreia i-am dat jumate din viața mea. (…) Nu l-am primi în partid pentru că sunt mai multe motive: și-a încălcat înțelegerea pe care a avut-o cu mine. A fost o unealtă a celor care au distrus PNL. A guvernat prost. Ca premier, a preferat să se implice într-o campanie electorală de 4-5 luni în care a uitat complet de guvernare. Deși a spus că nu va face niciodată înțelegere cu PSD, sub președinția lui, PNL a făcut monstruoasa coaliție.”, a explicat Orban.

Cât despre Nicolae Ciucă, președintele Forța Dreptei îl compară cu fostul premier PSD Viorica Dăncilă: „Pe Ciucă dacă îl întrebi (…) câte ceva despre liberalism o să răspundă ăăăă, pentru că dacă îi iei prompterul nu mai poate articula două propoziții. Iar în materie de competență economică sau în alte domenii… e la concurență cu Dăncilă.”

Forța Dreptei, 500 de membri în Timiș

Coordonatorul filialei Forța Dreptei Timiș este deputatul ex-liberal Claudiu Chira. Potrivit lui, organizația are până la această dată 500 de membri. Conducerea restrânsă a filialei este formată din: Alin Sîrbu, Mirel Telteu, Sorin Drăgulin, Bogdan Simulescu, Cristian Dumitra, Emil Șerpe (fostul director Colterm), Eleonora Toma, Adrian Balaci, Adrian Colhon, Danita Hermina Jifcovici, Dora Orboi și Silviu Ioan.

„Vom face opoziție constructivă la forțele politice din județ. Majoritatea dintre colegii care vor conduce filiala provin din mediul privat, doi-trei oameni au fost ancorați în administrația publică locală sau centrală pentru că ai nevoie și de experiența oamenilor mai vechi în politică. Nu poți pleca într-o aventură doar cu oameni noi care nu au mai făcut politică pentru că ajungi poate să te poticnești la un moment dat.”, a declarat Claudiu Chira.

Tot sâmbătă, la Timișoara, Ludovic Orban se întâlnește cu simpatizanții partidului din județul Timiș.

banner 970 x 250