PMT, consultanță pentru deszăpezire și salubrizare. Contractul a fost atribuit la o tremie din suma licitată

Primăria Timișoara va primi consulanță de la o firmă din Cluj-Napoca pe tema deszăpezirii și salubrizării. Mai exact, clujenii îi vor învăța pe timișoreni cum să întocmească viitorul contract pentru curățarea străzilor.

Contractul a fost atribuit la aproape 46.000 de lei. Primăria a făcut economie, pentru că licitația pornise de la 132.000 de lei.

Firma din Cluj-Napoca va presta „servicii de consultanță privind elaborarea studiului de oportunitate și a caietului de sarcini pentru activitățile de salubrizare stradală și curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț.”

Serviciile de consultanță ar trebui să ofere informații exacte privind raportul preţ – calitate, numărul de angajați și de utilaje a firmelor ce vor face curățenie și vor deszăpezi străzile orașului, dar și proiecția bugetară pentru acoperirea serviciilor.

„Se vor calcula bugete pentru activitățile de salubrizare stradală (măturatul, spălatul, stropirea și întreținerea căilor publice) și de curățare și transport a zăpezii de pe căăile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț – deszăpezire, în Municipiul Timișoara pentru durate ale contractului de 4, 5, 8 și 10 ani, ținând cont și de investițiile care trebuie făcute în perioadele de timp respective, în funcție de optiunea delegării de gestiune”, se stipulează în contract.

Urmează ca din studiile pe care le va face firma dinn Cluj-Napoca să reiasă un cost pentru viitorul contract, durata oprimă, dar și dacă activitatea poate fi gestionată direct de autorități sau ar trebui delegată.