FOTO Primăria Timișoara a dat din nou în judecată un celebru clan, după ce a mutilat o clădire de patrimoniu

imobil1

Primăria Timișoara a dat pentru a doua oară în judecată un celebru clan din oraș. Asta după ce o clădire de patrimoniu din cartierul Elisabetin a fost mutilată. Mai precis, au fost realizate o serie de lucrări fără autorizație de construire.

Dominic Fritz anunță că Primăria Timișoara a dat din nou în judecată un celebru clan din oraș. De data aceasta, instituția solicită aducerea la forma de odinioară a unei clădiri de patrimoniu din zona Elisabetin.

Apărăm în instanță patrimoniului Timișoarei. Am dat în judecată, din nou, același clan celebru din Timișoara de astă dată pentru că a adus modificări nepermise unei clădiri monument din cartierul Elisabetin, aproape de Bălcescu. Clădirea a fost modificată ilegal în 2020-2021 și elemente originale ale clădirii au dispărut. Bineînțeles că lucrările s-au făcut fără autorizație de construire. Am dat amenzi, am cerut demolarea părților construite ilegal, aducerea clădirii la stadiul inițial și obținerea unei autorizații de construire. Pentru că aceste solicitări legale au fost ignorate până acum, azi ne-am adresat instanței pentru a-i obliga să aducă clădirea la forma ei de odinioară”, a declarat Dominic Fritz.

imobil5

Recent, Primăria Timișoara a dat în judecată același clan pentru că a mutilat o altă clădire de patrimoniu aflată pe B-dul Mihai Viteazu.

Prea multe clădiri de patrimoniu au fost mutilate în ultimele decenii pentru a mai sta pasivi în fața acestui dezastru arhitectural. E datoria noastră să apărăm, clădire cu clădire, prin toate mijloacele legale moștenirea generațiilor de timișoreni care au clădit acest oraș”, a adăugat edilul-șef.

imobil4

imobil3

imobil2