PMP Timiș acuză că i-au fost furate zeci de corturi electorale: „Sper că dispariția nu are legătură cu administrația locală”

Reprezentanții Mișcării Populare Timiș spun că le-au dispărut zeci de bannere și corturi preelectorale, împreună cu schelele pe care erau montate în mai multe locații din Timișoara. Liderul filialei județene a sesizat Poliția și a depus plângere la Parchet. 

În sesizarea depusă la Inspectoratul de Poliție Timiș și Poliția Locală Timișoara, PMP-iștii spun că au identificat peste 20 de zone în care nu mai există bannerele și corturile pe care le-au montat în perioada de precampanie electorală. Acestea ar fi dispărut încă din 26 august.

„Culmea, asta se întâmplă în anul 2020, în plină zi, în Timișoara, orașul care are sute de camere video de supraveghere montate pe toate arterele principale. Am depus astăzi la Poliția Locală, la Poliția Municipiului și la Parchet o sesizare cu privire la acest furt. Bannerele sunt proprietatea PMP Timiș, iar schelele sunt închiriate și ne rezervăm dreptul să facem inclusiv plângeri penale împotriva celor care le-au furat de pe domeniul public”, a transmis Cornel Sămărtinean, președintele PMP Timiș.

Mai mult, Sămărtinean susține că un polițist local ar fi făcut presiuni asupra lui cu scopul de a-l determina să ridice de pe domeniul public materiale de promovare, „deși legea permite amplasarea lor până la începerea campaniei electorale, adică până în data de 28 august 2020, la ora 00.00”, susține candidatul formațiunii la președinția CJ Timiș.

„După ce nu am dat curs acestor presiuni, care au început cu telefoane și întrebări primite la ora 5 dimineața pe Whatsapp, am primit, atenție, tot pe Whatsapp, nu mai puțin de 40 de amenzi. Sper, din toată inima, că bănuiala mea să nu se adeverească și că dispariția acestor bannere nu are legătură cu Poliția Locală, cu angajați ai Primăriei Timișoara sau ai companiilor aflate în subordinea Primăriei Timișoara.

Dacă se dovedește că bănuiala mea este corectă și că dispariția bannerelor are legătură cu administrația locală, înseamnă că lucrurile sunt cu mult mai grave decât ne dăm seama. Înseamnă ca totul a fost orchestrat de Nicolae Robu, care, pe lângă faptul că (încă) este primarul orașului, este și candidat la alegerile locale, deci este și el competitor în competiția electorală.

Prin implicarea în furtul acestor bannere, în primul rând, este complice la fapte de natură penală și, în al doilea rând, și-a dezavantajat un competitor direct. Nu ai cum să și concurezi, dar să și stabilești regulile după care se concurează, ba mai mult, chiar să le schimbi după cum te avantajează pe tine mai mult”, a spus Sămărtinean.

În cea mai recentă ieșire publică pe această temă, Nicolae Robu a declarat, în contextul corturilor de campanie, că „(…) nu are nimeni treaba nimănui, sunt reguli de bun-simţ, au fost puse (n.r. corturile) pentru strângerea de semnături, aşa s-au depus solicitările la primărie. Nu vrem să amendăm pe nimeni”. În completare, Robu a explicat că acele corturi au fost instalate pentru strângerea de semnături necesară depunerii candidaturilor și trebuiau ridicate în 18 august.

În context, Alexandru Mutruc, candidatul PMP la Primăria Timișoara, și-a construit mesajul electoral într-o formă intens comentată de internauți. Mutruc s-a promovat în calitate de „ministru”, deși el ocupă funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Sursa foto: Facebook