A plouat cu sancţiuni pe şoselele judeţului

Şase sute de acţiuni şi de peste zece ori mai multe amenzi. Este bilanţul poliţiştilor de la Rutieră pentru primele trei luni ale anului 2012. Dintre şoferii indisciplinaţi care de cele mai multe ori pun viaţa în pericol celorlalţi participanţi la trafic, peste 250 au rămas pietoni după ce au fos traşi pe dreapta de oamenii legii.

Potrivit statisticilor pentru primul trimestru al anului 2012, numărul accidentelor rutiere cu victime nu a înregistrat o scădere semnificativă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Numărul total al accidentelor cu victime a scăzut cu unul, astfel în primele trei luni ale acestui an au fost înregistrate 28 de accidente, în urma cărora 29, faţă de 33 în 2011, de persoane au fost rănite grav, şapte rănite uşor şi şase decedate”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Viteza rămâne pe un loc fruntaş în topul cauzelor care duc la evenimente rutiere nefericite, urmată de traversarea neregulamentară a pietonilor.

În urma celor peste şase sute de acţiuni organizate de rutierişti, au fost constatate peste două sute de infracţiuni, printre care o pondere mare o au sancţiunile pentru şoferii care au urcat la volan deşi consumaseră câteva pahare în prealabil.

Conducătorii auto care au rămas pentru o vreme pietoni sunt în mare parte cei care s-au hazardat în depăşiri periculoase, punând astfel în pericol atât viaţa lor, cât şi a celor din jur. Nici conducerea sub influenţa alcoolului, neacordarea priorităţii şi depăşirea vitezei legale n-au fost trecută cu vederea de către oamenii legii, iar cei prinşi pe picior greşit au rămas fără permis.

Cifrele bilanţului sunt însă dovada că nu doar şoferii sunt responsabili de indisciplina în trafic. „Pe lângă conducătorii auto şi alţi participanţi au fost sancţionaţi contravenţional, respectiv 260 de pietoni, 79 de biciclişti, 11 motociclişti şi 23  conducători de vehicule cu tracţiune animală”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.