Ploi abundente la final de săptămână. Grindină, tunete și fulgere în Banat

Se anunță câteva ore bune de ploaie serioasă în Banat. Meteorologii au emis un cod galben și un altul portocaliu care vor rămâne în vigoare până mâine dimineață. 

Săptămâna se încheie cu ploi serioase pentru o bună parte a României, inclusiv pentru județele Timiș și Caraș-Severin. La ora 12.00 a intrat în vigoare un cod galben care anunță instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

De la ora 18.00, devine activ un cod portocaliu în Banat și nu numai. Meteorologii spun că în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu vor fi perioade, la început în sud-vest, apoi și în sud, cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80-90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Codul portocaliu expiră luni dimineață, la ora 6.00.