Ploaie de infracțiuni, scoasă la iveală de ancheta DIICOT – DGA în Caraș-Severin! Ținta grupului infracțional: banul public!

Dosarul deschis ieri de DIICOT, împreună cu DGA, scoate la iveală practici revoltătoare, în care sunt implicate persoane politice de la cel mai înalt nivel. Anchetatorii spun că ținta acestora era „obținerea unor profituri materiale prin subordonarea cât mai multor instituții publice”, apelând la șantaj, abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale!

Nume grele din PSD au trecut pe la sediile DIICOT și DGA din Caraș-Severin pentru a povesti detalii privind constituirea unui grup infracțional organizat. Codrin Ștefănescu, Luminița Jivan sau Ionuț Chisăliță sunt doar câteva dintre numele incluse de anchetatori pe lista celor 16 suspecți. Aceștia sunt urmăriți penal pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj, complicitate la șantaj, folosirea influenței ori autorității de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fals material în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului.

CITEȘTE ȘI: UPDATE 3 – VIDEO. Șantaj la șeful Poliției și control politic la Radio Reșița! Comitetul Executiv PSD Caraș-Severin, audiat la DIICOT!

Potrivit unui comunicat al DIICOT, totul a început la sfârșitul anului 2018, adică la scurt timp după ce Ion Mocioalcă s-a retras din PSD Caraș-Severin, locul său în fruntea partidului fiind luat de Luminița Jivan. Atunci, spun anchetatorii, „la nivelul județului Caraș-Severin s-a constituit un grup infracțional organizat având drept scop obținerea unor profituri materiale prin subordonarea cât mai multor instituții publice (prin șantajarea conducătorilor acestor instituții), care să le asigure accesul la banii publici și, implicit, posibilitatea de a-i împărți între membrii grupului”.

Oamenii legii dezvăluie că, după numirea Luminiței Jivan în fruntea partidului, s-a încercat preluarea tuturor instituțiilor publice din județ și a unor unități publice „care dispun de fonduri financiare importante, în scopul însușirii sumelor de bani prin contracte de servicii și lucrări executate parțial sau fictiv”.

Ca să ajungă la funcțiile importante, grupul infracțional avea nevoie de dovezi puternice pentru a înlătura oamenii aflați la acel moment în fruntea instituțiilor publice din Caraș-Severin. În lipsa acestor dovezi, membrii grupării au inventat tot felul de abateri grave. Totul a fost inflamat și mai mult prin intermediul unor articole de presă, publicate periodic „în mass-media locală controlată de către aceștia, articole ce aveau ca scop crearea unui pretext pentru declanșarea de controale disciplinare și crearea unor presiuni mediatice asupra modului de efectuare a controalelor”, dezvăluie anchetatorii.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/