Plecați!

Cu sau fără semnul exclamării! Plecați pentru că întinați memoria vremurilor de glorie ale liberalismului și faceți de râs toate guvernările din 1990 încoace. Până și cel condus de Viorica Dăncilă, considerată etalonul prostiei în materie de cultură generală, pălește în fața voastră, liberali și useriști ce sunteți voi și care aveți ambiția să ridicați prostia la rang de politică de stat. Mai rău de atât nici nu știu dacă se poate.

Părinții unui amic, trecuți de 60 de ani, s-au înscris pe celebra platformă care dă liber la vaccinarea anti-COVID. Și să vezi drăcia dracului, platforma sau cum s-o numi chestia aia i-a trimis să se vaccineze tocmai la Moldova Nouă! La 110 kilometri depărtare de blocul în care ei locuiesc. Seara, la ora 6 fix, să se prezinte la centrul de vaccinare. Oamenii nu au mașină, însă ei vor să fie un exemplu de corectitudine, responsabilitate și civism, așa cum ne cere tuturor președintele liberalilor, Klaus Iohannis, și vor să se ducă. „Bă, tu vorbești serios sau ai glume în program?” Amicul vorbea serios și se întreba cum de e posibilă o idioțenie ca asta, demnă de noaptea minții?

Am stat și ne-am gândit, am întors chestiunea pe toate părțile și mi-am adus aminte că până la ăștia, toate vaccinările erau făcute de felcera satului, cea cu opt clase și un curs sanitar de o lună. Nu existau telefoane mobile, aplicații, platforme sau cum dracului s-or numi ele. Repet, o felceră, femeie simplă de la țară, făcea cât toată tehnologia din ziua de azi. Umbla din casă în casă și nu scăpa unul nevaccinat.

Până la urmă am găsit și răspunsul la haosul legat de vaccinare. Platforma asta habar n-are că părinții amicului nu au mașină, că autobuz spre Moldova Nouă nu există, că tren n-a fost niciodată și că nici măcar elicopterul utilitar nu zboară spre Clisura Dunării. Drăcovenia asta știe doar faptul că Reșița nu are niciun centru de vaccinare deschis, că cei 60.000 de oameni au dreptul să se vaccineze și, ca atare, nu-i lasă cu ochii în soare ci îi trimite la dracu’n praznic, acolo unde există un loc liber.

Dacă pe aplicația asta doar atât o duce softul, nu înțeleg ce păzesc autoritățile. Ce face prefectul, reprezentantul Guvernului în teritoriu? Pentru ce are capul pe umeri, că nu l-am văzut să facă vreo declarație pe tema imbecilității ălora de la capitală? Că nu se mai dă cocoș ca atunci când a fost să-l suspende din funcția de primar pe Felix Borcean sau să conteste în Contencios Administrativ numirile de la spitalul din Caransebeș. Nu are curaj să iasă în presă, să-și toarne cenușă în cap în locul ălora care conduc țara: „Bă, oameni buni, de ce să deschidem centre de vaccinare, dacă noi n-avem vaccinuri destule?” Dacă face treaba asta, jur că nu o să mai scriu niciodată de rău despre el!

Dar cum să-l contrazică Cristi Gâfu pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care declara senin: „Avem acces la acest vaccin datorită ştiinţei şi datorită comunităţii europene care nu numai că a încurajat crearea vaccinului din timp, ci a negociat pentru noi toţi, din Uniunea Europeană. România a fost printre primele ţări din lume cu acces la vaccin. Procesul de vaccinare merge și se va îmbunătăţi în fiecare zi, aşa încât fiecare român care doreşte să îşi facă vaccin să aibă acces la el.

Bă, merge, dar doar în capul vostru! Și de asta zic: plecați sau aduceți-o înapoi pe Viorica Dăncilă. Măcar cu aia ne distram copios ca în filmele cu Stan și Bran. Voi nu sunteți în stare nici de atât!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/