Plătești online, plătești mai puțin!

Reșițenii folosesc mult prea puțin mijloacele moderne de plată a obligațiilor către bugetul de stat și preferă să stea la coadă, la ghișeu, motiv pentru care vor fi stimulați financiar să folosească telefoanele inteligente și cardurile bancare!

Primarul Nelu Popa spune că a mai copiat o rețetă de succes de la Ilie Bolojan, fostul primarul din Oradea, de data aceasta pentru a crește interesul reșițenilor pentru plata taxelor online. „Pentru anul 2021 va exista o reducere de 10% la impozitele și taxele plătite de fiecare entitate din Reșița, cetățeni, persoane fizice, juridice în cazul în care aceste plăți se fac online. Am observat că la Oradea plata online pe varianta asta de discount de 10% a dus la plata peste 50% a taxelor în online. În felul ăsta s-ar degreva și biroul nostru, casieriile noastre de la impozite și taxe, dar în același timp începem să creăm această obișnuință, această modalitate de lucru pentru cetățeni. Simplu, de acasă, de la birou, pot să își facă plata taxelor online, să se acomodeze cu aceste instrumente. Sperăm ca această facilitate să determine și Reșița la trecerea cât mai multor plăți în online.”, a explicat primarul Reșiței.

În prezent, mai puțin de 5% din cetățenii Reșiței și-au plătit taxele și impozitele prin ghișeul online. Reducerea de care vor beneficia din ianuarie 2021 încolo, crede edilul-șef, va impulsiona tot mai mulți cetățeni să utilizeze mijloacele moderne.