Plata a jumătate din amendă în 15 zile, nu doar în 48 de ore!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Sub pretextul creșterii încasărilor la buget și degrevării instanțelor de judecată, mai mulți parlamentari PSD propun ca amenzile contravenționale să poată fi achitate la jumătate într-un termen de 15 zile, și nu în doar 48 de ore, cum se întâmplă în prezent.

”Prin prezenta propunere legislativă urmărim modificarea termenului de 48 de ore, termen în care contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ (Ordonanța de Urgență 2/2001 – n.r.), cu un termen de 15 zile calendaristice, termen pe care îl considerăm rezonabil. Considerăm că prin modificarea termenului în sensul măririi perioadei în care contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege va conduce la o creștere a încasărilor la buget și la degrevarea instanțelor de judecată de cauzele având ca obiect contestațiile împotriva sancțiunilor contravenționale primite, procese care îngreunează desfășurarea cu celeritate a celorlalte cauze aflate pe rolul acestora”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

promovare banner maxagro Muzeul TM

În prezent, OG 2/2001 prevede că persoana care săvârșește o abatere contravențională și este sancționată cu amendă, o poate achita pe loc sau poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia. Senatul este primă cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaților.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/