Planuri uriașe: campus sportiv și de cercetare în locul unui fost liceu din Timișoara

sala sport3

Universitatea de Vest din Timișoara intenționează să realizeze un campus sportiv și de cercetare în locul fostului liceu CFR. Pentru a se putea realiza acest proiect, Primăria Timișoara va trece în administrarea instituției de învățământ superior clădirile și terenul pe care a funcționat colegiul, pe o perioadă de 25 de ani.

Universitatea de Vest din Timișoara are în plan o investiție importantă. Și anume, să realizeze un campus sportiv educațional și de cercetare pe str. Dunărea, nr. 9. Concret, noul campus va fi construit pe locul în care a funcționat fostul liceu CFR din Timișoara. Asta dacă un proiect de hotărâre privind trecea în administrarea UVT a construcțiilor și terenului fostului colegiu va fi aprobat în plenul Consiliului Local Timișoara.

Se aprobă propunerea de schimbare a destinației pe o perioadă de 25 de ani a imobilului (campus școlar) situat în Timișoara, str. Dunărea nr. 9, în care a funcționat Liceul Tehnologic (fost Colegiu) „Dimitrie Leonida” Timişoara, constând în teren construit si neconstruit în suprafață de 28.820,00 mp, construcții tabulare si extratabulare, rețele de utilități, împrejmuiri aferente care fac parte din domeniul public al municipiului Timișoara, din spațiu pentru desfășurarea activităților de învățământ preuniversitar de stat în spațiu pentru desfășurarea activităților de învățământ universitar de stat în vederea transmiterii în administrarea Universității de Vest Timișoara, pentru desfășurarea activităților specifice ale Facultății de Educație Fizică și Sport și ale Clubului Universitar ”Universitatea de Vest din Timișoara” și pentru crearea unui campus Sportiv Educațional și de Cercetare”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

leader board 728 x 90 px

Universitatea de Vest din Timișoara va primi spațiile fostului liceu CFR cu câteva condiții. Și anume, va amplasa un balon pe terenul de sport situat pe str. Războieni, nr. 2, aferent Școlii Gimnaziale „Dimitrie Leonida”, pentru desfășurarea orelor de sport în bune condiții, indiferent de anotimp sau vreme. De asemenea, clădirea veche a fostului liceu, care este atribuită Poliției Locale și la Consiliul Județean Timiș, va trebui să revină în circuitul școlar. Totodată, UVT trebuie să intabuleze o nouă clădire aflată pe str. Războieni și să realizeze o curte comună, în parteneriat cu biblioteca județeană, care să asigure un punct de lectură în aer liber.