O nouă clădire și o sală de sport modernă pentru o școală din Timișoara, cu bani europeni

scoala 13

O nouă clădire, cu sală de sport, va fi construită la Școala Gimnazială Nr. 13 din Timișoara, cu bani europeni. Reprezentanții primăriei au semnat astăzi contractul de finanțare, valoarea proiectului fiind de aproape patru milioane de lei.

Elevii care învață la Școala Gimnazială Nr. 13 din Timișoara, aflată pe str. Musicescu, vor avea mai mult spațiu și condiții mai bune de educație. Asta pentru că va fi construită o nouă clădire, cu parter și un etaj, care va găzdui încă șapte săli de clasă. De asemenea, în noul corp va fi realizată și o sală de sport modernă.

Investiția va fi realizată cu bani europeni, prin Regio-POR 2014-2020. De altfel, astăzi, reprezentanții ADR Vest și cei ai Primăriei Timișoara au semnat contractul de finanțare pentru acest proiect care are o valoare de aproape un milion de lei.

leader board 728 x 90 px

Potrivit reprezentanților ADR Vest, în noua sală de sport vor putea fi practicate sporturi precum gimnastică, volei sau baschet. De asemenea, sala va avea și o tribună cu 30 de locuri.

Tot în cadrul proiectului, sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier, table magnetice, computere și aparate de aer condiționat, precum și cu scaune cu elevator pentru persoanele cu dizabilități”, au detaliat reprezentanții instituției.

Lucrările la noul corp de clădire ar trebui finalizate până la finalul anului 2023. În prezent, la Școala Gimnazială nr.13 din Timișoara învață peste 600 de elevi.