Planuri pentru combaterea evaziunii fiscale în judeţ

Pentru că județul este amplasat la granița cu Serbia, mai marii de la Guvern le-au atras atenția autorităților din teritoriu că numărul cazurilor de evaziune fiscală este în creștere. Astfel că, printr-un ordin al prefectului de Caraș-Severin s-a constituit o comisie, care are ca scop combaterea fenomenului.

În luna martie, prefectul de Caraș-Severin a dat un ordin de constituire a unei comisii care are ca scop combaterea evaziunii fiscale. „Pe data de 9 martie am primit ordinul prefectului și am constituit comisia care ni s-a cerut. Și anul trecut evaziunea fiscală a fost în atenția noastră. Anul acesta, numai în lunile ianaurie și februarie am avut în lucru 64 de dosare noi pe evaziune fiscală”, a spus comisarul șef Grigore Stolojescu, din cadrul IPJ Caraș-Severin. Anul trecut, dintr-un prejudiciu care a ajuns la 3,8 milioane de lei, polițiștii au recuperat circa 1,2 milioane la bugetul de stat. Deși procentul este mic, oamenii legii au mai recuperat în 2012, când dintr-un prejudiciul provocat de contrabadă s-a recupert aproape 90 la sută, adică 469 de mii de lei.

Nemulțumit de instituțiile statului
Dincolo de statisticile politiștilor, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Octavian Țunea, s-a declarat supărat pe inspectorii de la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor și Direcția Sanitar-Veterinară de faptul că acțiunile lor la firme sunt prea puține. „La OPC, înțeleg, pentru că sunt puțini angajați, dar la DSVSA nu există scuză”, a spus Octavian Țunea.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Unde se mai face trafic
Prefectul de Caraș-Severin a spus că în momentul de față, localitatea în care se face cel mai mare trafic cu țigări este Zlatița, întrucât grădinile românilor se prelungesc până la graniță și la fel se întâmplă și în țara vecină, astfel că nu există control din partea autorităților statului. Octavian Țunea este de părere că toate autoritățile statului trebuie să se implice activ în diminuarea evaziunii fiscale. De altfel, aceasta este și prioritatea „zero” a Guvernului, a adăugat prefectul de Caraș-Severin.

tmc 640