Planuri europene pentru orașul Oțelu-Roșu

Îngropat până acum în praf, uitare și datorii de „Împăratul” Simi, primarul nou ales al orașului s-a pus deja pe treabă și încearcă să aducă în oraș investitori, astfel încât să le creeze oamenilor locuri de muncă. Mai mult decât atât, are în plan ridicarea unui Orășel al Copiilor, de talie europeană.

După ce banii din bugetul orașului au fost aruncați la întâmplare în mandatul trecut, asta ca să nu spunem nejustificat, actualul edil-șef, Luca Mălăiescu încearcă să le readucă localnicilor optimismul ce îi caracteriza odată. Ca să nu piardă vremea, în scurtul timp pe care l-a avut din data de 10 iunie, primarul s-a întâlnit deja cu un grup de investitori spanioli. „Am avut o delegație din partea unor societăți din Spania, care vor să producă panouri fotovoltaice. Ca să deschidă la Oțelu-Roșu un punct de lucru, ar avea nevoie de circa 200-250 de angajați. Văzând deschiderea totată a administrației locale și faptul că forță de muncă ar exista, sper să se concretizeze investiția și să avem, astfel, surpriza plăcută să vină și primul investitor în oraș”, a declarat pentru „Express de Banat” primarul orașului Oțelu-Roșu, Luca Mălăiescu.

Mai mult decât atât, în paralel cu discuțiile pe care le poartă cu investitorii, edilul-șef caută soluții ca să ridice un orășel al copiilor de talie europeană, la Oțelu-Roșu. În acest sens, a purtat deja discuții cu o firmă din Germania. „Unul dintre proiectele de viitor este să facem un parc european, un orășel al copiilor. Sunt sigur că ne vor invidia toate orașele din Caraș-Severin. Am discutat deja cu o firmă din Germania, iar investiția noastră va fi unică în România. Părinții și copiii vor fi bucuroși să meargă în Orașul Copiilor de la Oțelu-Roșu”, a adăugat Luca Mălăiescu.