Niciun euro în judeţ. Vezi ce au hotărât consilierii!

Criza economică afectează relațiile internaționale ale județului, astfel căm pentru a elimina anumite cheltuieli, Consiliul Județean, reunit într-o ședință ordinară, a decis retragerea din două organizații internaționale.

 

Județul Caraș-Severin a fost membru în patru organizații internaționale, dar fără prea mare folos. Din cauza faptului că apartenența la unele dintre acestea nu aduceau beneficii județului, administraţia judeţeană a decis, cu unanimitate de voturi, retragerea din organizațiile respective.

leader board 728 x 90 px

”În ultima ședință a forului județean au fost adoptate două hotărâri, în unanimitate. Este vorba despre retragerea Consiliului Județean din Conferința Regiunilor Maritime Europene și din Asociația Internațională a Regiunilor Francofone. Unul dintre motivele pentru care s-a optat pentru această decizie este cel de natură economică”, a precizat Camelia Șușco, purtător de cuvânt al Consiliului Județean.

Bani cheltuiti degeaba

La Conferința Regiunilor Maritime Europene,  Caraș-Severinul a aderat în anul 2001, alături de doar alte trei județe din țară, Călărași, Tulcea și Galați. Obiectivul acestei organizații este promovarea dimensiunii maritime a Europei, iar pentru acest lucru erau cheltuiţi anual mai mult de 4.000 de euro. În Asociația Internațională  a Regiunilor Francofone am fost membri din anul 2005, alături de alte 141 de regiuni din lume, majoriatea din Africa. Cotizația anuală era de 2.500 de euro.