Plantarea a 80.000 de flori perene la Timișoara, o „minciună gogonată”. Acuzațiile unui consilier local

horticultura 2

Un consilier local susține că la Timișoara nu vor mai fi plantate 80.000 de flori perene, așa cum se lăudau cei din primărie. Asta pentru că Horticultura ar deține în sere foarte puține astfel de plante.

Roxana Iliescu, consilier local Pro România, le bate obrazul celor din Primăria Timișoara pentru faptul că s-au lăudat cu faptul că vor planta 80.000 de flori perene prin tot orașul.

Așa zisa campanie de plantare a 80.000 de plante perene “comandate” de grădinarul șef încă în funcție, Rebecca Bedelean, s-a dovedit a fi așa cum am anticipat, o minciună gogonată! Anunțată încă de anul trecut cu surle și trâmbițe, marea strategie de plantare în Timișoara a unor noi specii de flori, în special plante perene, s-a dovedit a fi un fâs! Era previzibil să se întâmple acest lucru cât timp unii visează prin birouri cai verzi pe pereți, în loc să pună mâna pe contractul dintre primărie și Horticultura și să fi făcut și un drum până la serele societății”, a afirmat Roxana Iliescu.

Concret, consilierul local susține că Horticultura are foarte puține plante perene în sere, iar acum nu pot fi comandate din altă parte, pentru că prețurile sunt mult prea mari.

Horticultura nu deține în sere plante perene (extrem de puține, eventual de plantat într-o grădină, dar în niciun caz cantitățile necesare pentru oraș și oricum, alte soiuri decât cele din așa-zisa “comandă”); plantele perene la care a visat grădinarul șef nu au cum să fie comandate de Horticultura pentru că prețurile furnizorilor de la care puteau fi luate sunt mult peste prețurile pe care societatea le poate deconta de la primărie, conform contractului, prin urmare, pa și la revedere “comandă” de 80.000 de flori perene”, a explicat Roxana Iliescu.

Consilierul local Pro România mai afirmă că i-ar fi solicitat grădinarului șef al Timișoarei să-i comunice „comanda” de flori perene transmisă celor de la Horticultura, dar nu a primit niciun document.

Astfel fiind situația, am propus încă de mai bine de o lună se se facă un compromis și măcar în jardinierele din centru care zac pline de gunoaie, să se planteze flori anuale: în Piața Unirii, Str. Mărășești, Operă, în jardinierele din spatele Primăriei, Catedrală, Filarmonică… Vom vedea în ce măsură va fi posibil acest lucru, întrucât, vă reamintesc că grădinarul șef a comandat anul trecut în decembrie aproximativ jumătate din necesarul de flori anuale solicitat de Horticultura”, a adăugat Roxana Iliescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/