Plângere penală pentru ministrul Vela! E acuzat de fals în declarații publice!

Ministrul Afacerilor Interne e acuzat de fostul manager al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, Adrian Cican, că a omis cu bună știință să precizeze în declarația de interese un aspect care l-ar face incompatibil cu funcțiile publice, dar și că a fost mână darnică, pe vremea când era primar, cu mafia gulerelor albe din spital!

Marcel Vela a spus deja în câteva rânduri că nu are niciun amestec în schimbările de la nivelul conducerii spitalului din Caransebeș, dar nu-l prea crede nimeni, cu atât mai puțin Adrian Cican. Acesta i-a declarat război ministrului de Interne și prima lovitură constă într-o plângere penală. „Domnul Vela, ministrul de Interne, 12 ani primar, este cel care a semnat toate contractele de concesiune ale spitalului în care a dat pe mâna mafiei gulerelor albe toate contractele și toate spațiile. Mai spun și ce îi leagă pe domnul doctor Gheorghe Borcean și pe domnul Vela. O să fac o plângere penală de fals în declarații publice! Cei doi sunt membri ai unei fundații și dacă vă uitați pe declarația de interese, în toți anii aceștia, nu au declarat. Sunt membri, subliniez, ai unor fundații. Voi da cu nume și prenume și dânșii știu la ce mă refer”, a avertizat Cican. Chiar dacă nu a dat nume, este evident că fostul manager al spitalului se referă la eventuale legături ale celor doi cu masoneria.

Cican garantează că lucrurile stau exact așa, susține că are probe de necontestat și că va sesiza Parchetul: „Există o fundație de utilitate publică națională, care este plătită sau absoarbe bani inclusiv din fonduri publice. Sunt membrii acelei fundații de ani și ani de zile, au îndeplinit diverse demnități și niciunde nu scrie în declarațiile de interese. M-am uitat, ce să faci, mă uit peste tot!”

Reacția lui Cican vine după ce Ministerul Sănătății și-a bătut pur și simplu joc de el. Mai grav e că a făcut-o și la adresa caransebeșenilor, dar asta e deja o altă discuție. Tot Vela, e convins Cican, se află și în spatele anchetei pe care procurorii o fac la spital cu privire la achizițiile din ultima vreme. Cu această ocazie, a pus la dispoziție și o serie de documente mai vechi, care poartă semnătura actualului ministru de Interne!