Plângere penală împotriva unui asistent medical pentru difuzare de informații false și instigare!

Demis mai întâi, asistentul-șef de la Blocul Operator al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș s-a ales și cu plângere penală! E acuzat că a mințit în legătură cu stocurile de echipamente de protecție împotriva COVID-19 și că ar fi instigat asistentele medicale să nu mai intre în sala de operații!

După ce fostul de acum asistent-șef s-a plâns public despre faptul că în fiecare secție a spitalului au ajuns doar câte trei combinezoane de protecție și că stocurile despre care vorbește managerul Adrian Cican nu se regăsesc în magaziile unității spitalicești, acesta din urmă a ținut să liniștească personalul medical. „Am discutat cu medicii șefi de secție și de compartimente. Dânșii au acces la toate informațiile specifice și la informațiile despre stocuri. Pentru a nu se întâmpla furturi sau folosință inadecvată a materialelor de protecție, pentru ca ulterior să urlăm după ele, sunt depozitate la mine și o parte în biroul de lângă. Compartimentul de Primiri Urgențe are un stoc tampon 24 de ore din 24 suficient pentru tot spitalul. Am dat acum chiar câte zece pe toate secțiile, ATI, Infecțioasele, Pneumologia și CP au fără limită. La Blocul Operator am făcut o verificare a unor operații. S-au folosit, s-au stricat materiale pentru operarea unor pacienți care nu erau infectați cu COVID-19. Nu existau suspiciuni de COVID, dar s-a folosit echipamente de protecție!”, a explicat managerul Adrian Cican.  

Acesta mai spune că situația stocurilor e cunoscută foarte bine în spital, tocmai șefii de secție și de compartimente fiind cei care au aceste materiale în gestiune. În fiecare zi, ei îi raportează managerului situația stocurilor, deci nu se poate spune că nu cunosc situația. „Acele informații făcute publice de asitentul de la Bloc Operator sunt false. Am făcut plânegere penală pentru difuzare de informații false împotriva celui care a făcut afirmațiile în presă. Se judecă în regim de urgență, vedem ce se întâmplă. E stare de urgență, sutem în regim militar. Nu au voie să difuzeze informații despre stocuri. Instigi, minți că nu sunt stocuri, când tu știi că nu e așa?! L-am schimbat din asistent-șef pentru că am văzut acea instigare scrisă de mâna lui. Omul acesta e supărat de la bani, a fost ilegal încadrat neavând studii superioare, dar eu nu am timp acum pentru așa ceva. Repet, avem deocamdată suficiente echipamente. Subliniez, deocamdată”, a mai precizat managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș. 

Asistentul de la Bloc Operator trimis să dea explicații procurorilor se apără însă și spune că nu a făcut altceva decât să ceară pentru el și colegii săi protecție față de COVID-19. În plus, echipamentele de care vorbește managerul nu ar exista nici măcar acum. „Sunt denigrat, e o dezinformare totală. Voi demonstra cu dovezi că în magaziile spitalului nu sunt costumele de protecție. Toate materialele sanitare nu pleacă din magazie fără semnătura dumnealui, așa că nu pot să dispară. Nimeni nu a intrat cu costume în sala de operație până acum. Le-am dat împrumut la secția ATI, ni s-au înapoiat câteva ore mai târziu. Referitor la instigarea colegelor mele la revoltă, eu am dovezi că eu le spun să facem ceva unitar, nicidecum să nu venim la lucru. Legat de funcția pe care aș fi ocupat-o ilegal spun doar că există o lege în care e specificat clar cine poate avea o funcție de conducere”, a replicat asistentul.