Plan diabolic PSD-ALDE! Valeria Schelean arată cum se fură 9 miliarde de euro în trei mişcări!

Deputatul liberal de Caraş-Severin, Valeria Schelean, demonstrează că majoritatea PSD-ALDE şi-a propus încă de anul trecut să naţionalizeze Pilonul 2 de pensii. Iar ce se întâmplă în aceste zile dovedeşte că actuala putere încă urmăreşte cu obstinaţie legalizarea acestui furt calificat!

„Planul PSD-ALDE de a fura banii de la Pilonul 2 de pensii merge mai departe!“, avertizează Valeria Schelean, amintintind că încă din primăvara anului trecut a apărut informația legată de naționalizarea Pilonul 2.

Scandalul public iscat atunci a făcut ca Guvernul să dea înapoi, însă doar pentru un timp, spune deputatul liberal. „În vara lui 2017 noul ministru de Finanțe anunța desființarea Pilonului 2. Inabilitatea acestui anunț și noul scandal iscat a temporizat din nou acest demers. În toamna anului trecut PSD-ALDE s-a repliat și a fost aleasă o strategie în mai mulți pași: diminuarea contribuțiilor către Pilonul 2 și abia apoi naționalizarea“, devoalează Valeria Schelean planul PSD-ALDE.

Parlamentarul liberal de Caraş-Severin arată că primul pas a fost făcut prin emiterea de către Guvern a OUG nr. 82/2017, prin care se reduce contribuția angajaților la Pilonul 2 de pensii de la 5,1% din salariul brut la 3,75% pe noul brut, după transferul contribuțiilor în sarcina angajatului. „Impactul: minus 12% pentru sumele lunare virate către Pilonul 2. Acum, ministrul Muncii anunță decizia intermediară: pilonul 2 va deveni opțional. Pasul următor?! Să pună mâna pe toți banii de la Pilonul 2 de pensii, toți cei cei 9 miliarde de euro!“, este semnalul de alarmă tras astăzi de Valeria Schelean.