Pistolul radar, mitraliat în Consiliul Local Moldova Nouă!

Revenit pe ordinea de zi a legislativului din Moldova Nouă, proiectul privind darea în folosință către Poliția Rutieră a pistolului radar – achiziționat de administrația locală cu 70.000 de lei – și-a găsit obștescul sfârșit.

Situația de la ședința ordinară a Consiliului Local din luna august este similară cu situația ședinței din luna iunie a acestui an, neîntrunirea a două treimi din voturile consilierilor pentru trecerea acestui proiect invită atât Poliția Rutieră, cât și bugetul local să ia un loc în sala de așteptare.

În ciuda beneficiilor expuse de edil, în motivarea proiectului de hotărâre (încasările făcute prin intermediul acestui aparat ar ajunge la bugetul local, iar de aici ar putea fi reabilitate, spre exemplu, trecerile de pietoni, semnele de circulație, amortizarea sumei de 70.000 de lei încă din primul an de funcționare a pistolului de radar), o parte din consilieri l-au luat pe NU în brațe și continuă să-l legene. Și asta pentru că bibeloul dantelat nu trebuie ciobit.

„De ce să cumpărăm noi aparat radar pentru poliție, când M.A.I-ul are suficiente fonduri încât să-și permită dotarea tehnică?”, a fost replica lui Ioța Dolici (foto) de la Partidul Verde.

Dincolo de beneficiile materiale aduse comunității, Torma vorbește de cel mai important beneficiu al dării în folosință a acestui aparat: beneficiul uman. „Știind de existența acestui pistol radar, oamenii ar circula cu mai multă atenție, prudență și s-ar diminua foarte mult numărul accidentelor. Din păcate, pe raza orașului Moldova Nouă și în zona Clisurii Dunării am avut mulți decedați din cauza vitezei excesive”.

Carul cu Stan și Bran, răsturnat la Moldova Nouă

În timp ce unele partide politice mențin sus steagul orgoliului, investiția de 70.000 de lei, dar și siguranța traficului sunt lăsate de izbeliște. Neputincios în fața acestei situații, primarul orașului de pe Dunăre descrie, deja depășit de situație, tabloul de la Moldova Nouă: „Acest simpatic binom, Stan și Bran (Partidul Verde și PSD), nu vrea să voteze, pur și simplu, proiectul! Din contră, acuză poliția că stă prin boscheți să-i urmărească. Și, uite așa, Moldova Nouă intră în povestea Caracalului, a prostiei, în povestea în care deținem acest aparat și nu-l putem da în folosință Poliției Rutiere”.