Pistă de biciclete din Timișoara până la Giarmata, cu bani de la consiliul județean

pista biciclete padure

Vești bune pentru iubitorii mersului pe două roți. Consiliul Județean Timiș intenționează să realizeze o pistă de biciclete pe lângă pădure, care va lega Timișoara de Dumbrăvița și Giarmata. Valoarea investiției se ridică la 500.000 lei.

O nouă pistă de biciclete va fi realizată din Timișoara, pe lângă Pădurea Verde. Aceasta va fi amenajată de Consiliul Județean Timiș și va lega orașul de pe Bega cu localitățile Dumbrăvița și Giarmata.

Așa cum am specificat de mai multe ori, nu suntem pentru pistele de biciclete lipite de drumurile județene. Nu este vorba de o pistă care se lipește de drumul județean, este o pistă pe lângă liziera pădurii”, a explicat Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Valoarea investiției se ridică la 500.000 de lei, iar recent, CJ Timiș a făcut un pas important în vederea realizării noii piste de biciclete. Astfel, în ultimul plen, organizat în această săptămână, a fost votat un proiect de hotărâre cu privire la asocierea județului Timiș cu comuna Dumbrăvița pentru amenajarea pistei.

Din documentația care însoțește proiectul aflăm că CJ Timiș finanțează și realizează investiția, iar comuna Dumbrăvița asigură terenul necesar, iar la finalul lucrărilor are obligația de a întreține pista și de a aloca banii necesari pentru asigurarea iluminatului și dotarea locurilor de odihnă/recreere.

 

 

 

banner 970 x 250