Pîrvănescu Ion (PV): Nelu Popa, de ce minţi lumea?

Că primarul Nelu Popa ne ţine dintr-o minciună în alta şi-au cam dat seama până şi aliaţii acestuia din Consiliul Local Reşiţa. Deşi niciunul dintre aceştia nu are curajul s-o spună deschis, pe Pîrvănescu Ion l-a dat de gol o postare în care una scrie şi cu totul altceva transmite.

Intrarea în Consiliul Local (Reşiţa) nu face pe nimeni mai deştept decât e. Noul statut, de ales local, te poate însă prosti. Cum nimeni nu poate deţine monopolul prostiei, la-mpărţeală fiecare are şansa lui! Iar unii au chiar mai multe şanse!

„Ma numesc Pirvanescu Ion si sunt consilier local din partea Partidului Verde. Precizez ca nu am telefon mobil platit din bani publici, nu am abonament la telefon platit din bani publici, nu am internet platit din bani publici. Eugen Cotarcea de ce minti lumea cu articolul tau?“ Acesta este mesajul transmis de Pîrvănescu pe pagina expressdebanat.ro, la un articol publicat în 15 august. Ce scriam eu atunci? „Primarul Reşiţei a anunţat că, la următoarea şedinţă a Consiliului Municipal, va lua o măsură radicală. Revoluţionară, am numi-o noi. El va propune, iar majoritatea PNL-PV nu are de ales şi musai va vota, anularea abonamentelor de telefonie mobilă şi internet ale consilierilor locali, precum şi renunţarea la telefoanele de serviciu ale acestora!“

leader board 728 x 90 px

Aşadar, preluând o declaraţie făcută de primarul Nelu Popa, în 4 august, la Banat TV (http://www.btv.ro/opt-si-un-sfert-2016-08-04/), informam tocmai ce spusese edilul-şef al Reşiţei. „O să le dau o veste proastă consilierilor mei din Consiliul Local. Ei aveau, de-a lungul timpului, abonamente, telefoane, aparate şi – anunţa public primarul Nelu Popa – pregătesc, în prima şedinţă de Consiliu Local, o să le anulăm. Pentru că nu mi se pare normal, pentru o singură şedinţă pe lună, un consilier să aibă telefon şi un abonament lunar. Mi se pare prea stupid. Ai mei votează sigur şi suntem majoritatea“. Deci eu am preluat ştirea, am precizat sursa, respectiv primarul Reşiţei, iar consilierul verde se caută prin buzunare şi la bibilică, nu găseşte nimic, niciun telefon plătit din bani publici, şi concluzionează că eu mint! Eugen Cotarcea de ce minţi lumea?“, întrebarea adresată mie de Pîrvănescu Ion, devine astfel, mai degrabă, o alta: „Nelu Popa, de ce minţi lumea?“. Şi ea ar trebui să aibă, deci, un alt adresant: primarul Reşiţei! Care se referea la telefoanele şi abonamentele consilierilor locali, probabil ca şi cheltuială raportată la bugetul anual al municipalităţii, nicidecum la beneficiile unui Pîrvănescu Ion, care s-a trezit acum consilier local fără telefon.

Odată lămurită chestiunea cu verdele roşu de oftică, să ajungem la fondul problemei. La „Aventurile lui Pinocchio“ de Carlo Collodi, probabil romanul din care un de-acum celebru prieten al italienilor, Nelu Popa, îşi trage seva existenţială. Am aşteptat şedinţa Consiliului Local Reşiţa de după apariţia televizată a primarului. Şedinţa de ieri, 22 august. Da, aţi ghicit!, Nelu Popa nu a adus în discuţie ce promisese, telefoanele şi abonamentele consilierilor locali. Deci, a minţit din nou. Dar nu mai folosesc semnul exclamării. În cazul primarului Nelu Popa, nu ne mai poate mira nimic.