Pionierul muzicii ambient în România, Daniel Dorobanțu, cântă joi la biblioteca UPT. Acces liber la eveniment

1000x100

Iubitorii de muzică din Timișoara au șansa să participe la un concert inedit la început de an. Daniel Dorobanțu, unul dintre pionierii muzicii ambient din țara noastră, va concerta în biblioteca Universității Politehnice, de pe bulevardul Vasile Pârvan, iar intrarea la eveniment este liberă.

Concertul e programat să înceapă joi, 10 ianuarie, la ora 18, iar locația nu a fost aleasă întâmplător. Daniel Dorobanțu este el însuşi un fost student al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul UPT. Cu acest prilej, cei care vin să asculte muzica artistului au ocazia să exploreze și una dintre cele mai moderne bilioteci din România, una construită în aproape zece ani. O locație potrivită pentru un concert de muzică ambientală, la început de an.

Tema concertului de la Biblioteca UPT este „Mitologii din viitor“ și îmbină două tematici explorate recent în activitatea artistului: narațiuni mitologice (Concertele de basm) și science fiction (proiectul Thy Veils), într-o muzică ce se află la intersecția dintre electronic ambient și modern clasical. Daniel Dorobanţu are 12 albume de studio realizate, de la debutul său din 1995.

Dorobanțu a lansat două piese noi cu Thy Veils (una dintre ele chiar la ora 0 a noului an), parte din proiectul Neoradiant (film SF aflat în faza producție). Luna aceasta artistul va lansa și un nou video de basm pentru piesa O Vreme Înaltă, cu versuri de Lucian Blaga, ce explorează vizual costumele tradiționale românești.