Mercato de iarnă la cele două Poli: ACS a adus un mijlocaș, la ASU se prefigurează o nouă despărțire

Încă în vacanță, ACS Poli și ASU Politehnica trec prin diverse schimbări de lot. Cu reunirea programată în 15 ianuarie, ACS Poli a anunțat al doilea transfer din această iarnă. ASU Politehnica, care se va reuni în 10 ianuarie, are deocamdată o listă mai stufoasă de plecări decât de sosiri.

Marți, ACS Poli a anunțat că l-a cooptat pe mijlocașul ofensiv Daniel Rogoveanu, ajuns la 23 de ani. Fotbalistul a făcut primii pași în fotbal la FC Olt Slatina, după care a ajuns la juniori la ACS Poli. Așadar, e vorba de o revenire. De asemenea, Rogoveanu a mai trecut pe la Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște, unde nu mai intra în vederile antrenorului Viorel Moldovan. Rogoveanu vine sub formă de împrumut până la vară, cu drept de prelungire. ACS Poli l-a mai transferat din decembrie și pe mijlocașul Dănuț Munteanu.

Ghiroda vrea să transfere de la Politehnica

tm4ua media express de banat (100x1000px)

LA ASU Politehnica vorbim mai degrabă de plecări decât despre sosiri. Răzvan Ghinescu e dorit de Paul Codrea la Club Sportiv Ghiroda și Giarmata Vii. „Îl dorim, acum să vedem dacă îl vom putea și lua. În principiu, nu ne-am gândit la alți jucători de Liga a II-a, doar dacă vor mai fi alții la care să renunțe ACS Poli sau Ripensia. Dorim să aducem patru-cinci jucători, între care și unul sau doi juniori, pentru că ne trebuie. Plecări nu vor fi, noi oricum nu eram foarte mulți”, ne-a declarat antrenorul Ghirodei, Paul Codrea.

Ghinescu, ajuns la 25 de ani, era cel mai vechi jucător din lotul Politehnicii, venit din iarna lui 2013. Mijlocașul de bandă a mai jucat doar la Unirea Sânnicolau Mare, club unde s-a format. Urmează să mai plece Plămadă, Poparadu, Popescu, Miholca, dar și Velici și Bozian, ultimii doi „transferabili”. O listă deja destul de lungă de plecări pentru echipa de pe locul 11 din liga secundă.

Altfel, Ghiroda se reunește luni. Echipa aflată pe locul 13 nu va face cantonament și are ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Vor fi meciuri amicale cu ACS Poli, Timișul Șag, Centrul Național de Pregătire, Unirea Sânnicolau, Fortuna Becicherecu Mic, ASU Politehnica, Carani și Sebiș.

Sursă foto: facebook.com/sspolitimisoara

banner 970 x 250