Pierzătorii alegerilor de duminică rămân în funcție până în toamnă

buletin de vot
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Primarii din Caraș-Severin care au pierdut alegerile mai rămân în funcție până când le expiră mandatele pe care le exercită în prezent.

Pentru că alegerile locale au fost organizate mai devreme de patru ani, primarii care au ieșit învingători în urma scrutinului din 9 iunie mai au de așteptat până când își vor intra în drepturi. La fel se întâmplă și cu președintele Consiliului Județean, dar și cu consilierii locali și județeni.

În Caraș-Severin, această situație o întâlnim în 18 comune, unde cetățenii au hotărât să acorde votul de încredere unui alt candidat și nu primarului în funcție.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Mandatul actualilor aleși expiră în jurul datei de 21 – 22 septembrie, iar până la această dată aceștia vor rămâne în funcție, fie că vorbim de primari sau de consilieri. Chiar dacă vor fi primari care nu-și vor mai dori să ocupe această funcție, noul primar nu va putea să-și intre în drepturi mai devreme de finalul lunii septembrie, pentru că, potrivit prevederilor legale, edilul care pleacă, demisionează, va fi înlocuit de un viceprimar cu atribuții de primar”, a precizat prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir.

Noile mandate de primari, consilieri locali și județeni vor fi validate, în perioada imediată, de Judecătoriile la care sunt arondate localitățile în care au candidat.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/