Pierderi sau investiţii? Ce s-a întâmplat la Societatea de Pieţe din Timişoara de-a lungul anului trecut

În ultima perioadă s-a vehiculat în spaţiul public că Societatea de Pieţe Timişoara a avut pierderi pe anul 2019 de peste 180.000 de euro sub conducerea liberalului Ionuţ Nasleu. Acesta din urmă reacţionează şi spune cum stau lucrurile din punctul său de vedere la societatea pe care o are în administrare.

Nasleu susţine că volumul foarte mare de reparații efectuate la piețele din Timișoara este motivul pentru care cifra vehiculată în presă ca fiind „pierderi” este considerată „pierderi” şi enumeră o serie de investiţii pe care le-a făcut.

Printre ele se află înlocuirea tablourilor și instalațiile electrice în toate piețele, din cauza faptului că reprezentau un grad avansat de degradare și un pericol real de electrocutare, valoarea totală a acestora fiind de peste 100.000 de lei, respectiv, 21.000 euro. De asemnea, în piața Iosefin a fost blocat sistemul de deschidere a trapelor de fum, fiind de asemenea un pericol foarte mare în cazul unui eventual incendiu, valoarea reparațiilor acestora fiind de peste 10.000 euro.

„Prelata de la copertina din piața Badea Cârțan, sfâșiată încă de pe vremea furtunii din 2017, a fost înlocuită în 2019, valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la suma de 6.500 euro. Prin recompartimentarea spațiilor existente, am reușit în piața Badea Cârțan să reamenajăm trei noi spații comerciale, care erau practic niște magazii neutilizate și care, astfel, au putut fi imediat închiriate comercianților, urmând să aducă ulterior venituri suplimentare societății.”, a precizat Ionuţ Nasleu, directorul Pieţe S.A.

Acesta a amintit şi amenajarea a patru locuri de parcare în fața Pieței de Flori din Piața 700, pentru cumpărători, ca să nu blocheze traficul așa cum se întâmpla până atunci.

Totodată, în Piața Mehala, din cauza zăpezii din iarna lui 2018, o parte a șopronului a fost dărâmată, demolarea acesteia fiind necesară deoarece reprezenta un real pericol pentru oameni, dar şi alte investiţii pe care Societatea Pieţe SA le-a efectuat sub conducerea sa.

„Vox populi a abordat și presupusele pierderi ale târgului de produse tradiționale din piața Traian. Amenajarea acestui târg NU reprezintă o pierdere, ci se încadrează la capitolul investiții, iar acestea nu generează pierderi, constituind un capitol distinct. În același timp, această investiție aduce un plus valoare orașului Timișoara. Menționăm că atât valoarea reparațiilor, cât și a investițiilor din anul 2019 au fost realizate din fondurile proprii ale societății, fără a se apela la credite bancare sau alte surse de finanțare. Vă rugăm să judecați dvs., dragi cetățeni, producători sau cumpărători de produse proaspete din piețele noastre, dacă toate aceste investiții făcute pentru asigurarea de condiții bune pentru desfășurarea activității au fost pierderi. Cu siguranță, și în acest an, reparațiile vor continua, investițiile vor continua, chiar dacă pandemia a schimbat puțin planurile investiționale.”, a mai spus Ionuţ Naslau.

Socieatatea Pieţe SA are în administrare 12 pieţe şi un număr de 35 de angajaţi.