Pierderea alegerilor parlamentare, motivul „divorţului” dintre Pro România şi ALDE?

untitled design set 970x90 px

Deși înaintea alegerilor parlamentare liderii formațiunilor politice Pro România și ALDE au văzut în fuziunea celor două partide formula perfectă pentru a lupta împotriva abuzurilor PNL, odată cu anunțarea rezultatelor scrutinului electoral din 6 decembrie, rezultate care au scos Pro România Social-Liberal din arcul de guvernământ, legătura dintre cele două partide a început să devină tot mai instabilă, motiv pentru care astăzi a fost luată în serios întreruperea demersurilor de fuziune.

Despre cum au ajuns concret cele două partide, care mizau să devină a treia forță politică, în măsură să ajute România să depășească criza generată de pandemie, dar și să livreze cele mai viabile soluții pentru un trai mai decent al cetățenilor, în joc fiind pusă experiența acumulată a celor doi foști premieri, să-și spună adio la doar câteva luni de la dorința formării unui întreg, fostul deputat al Pro România și reprezentant al partidului condus de Victor Ponta în Caraș-Severin, Ion Spânu, a detaliat pentru expressdebanat.ro:

„S-a ajuns la decizia de a întrerupe fuziunea întrucât fiecare vrea să meargă pe drumul lui, cum de altfel s-a constatat că există diferențe doctrinare între cele două partide. Acestea ar fi principalele motive. Ca atare, în data de 26 februarie, conducerea Pro România a decis să convoace un congres extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune cu ALDE, partid condus de Călin Popescu Tăriceanu. Fuziunea nu era încă făcută, totul aflându-se la instanță. Practic, spre sfârșitul lunii viitoare, vor fi oprite procedurile de fuziune și se va încheia tot acest demers”.

În ciuda faptului că au decis să meargă pe drumuri separate, liderii celor două partide au lăsat să se înțeleagă că întreruperea fuziunii nu are nicio legătură cu abandonarea propriului electorat, aceștia continuând să lupte pentru interesele oamenilor, chiar dacă nu au reușit să treacă de pragul electoral, fiind astăzi în afara forului legislativ:

„Vedeți și dumneavoastră, s-a încercat și s-a văzut că nu se poate, dovadă fiind aritmetica procentelor. Nu s-au adunat procentele pentru ca cele două partide să treacă de pragul electoral, însă o astfel de situație nu este o noutate. Au mai fost cazuri când s-a întâmplat acest lucru, iar orice eșec atrage după sine tot felul de păreri și idei. Prin urmare, decizia întreruperii procesului de fuziune a fost luată, lucru care va fi consimțit în data de 26 februarie.”, a mai adăugat Ion Spânu.

Sursa foto principal: fanatik.ro.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/