Pierdere în lumea medicinei de urgență! Iancu Leonida s-a stins

leonida

Medicul care a condus aproape 30 de ani, cu dedicare, Serviciul Județean de Ambulanță Timiș, Iancu Leonida, s-a stins din viață.

Iancu Leonida și-a dedicate întreaga carieră salvării de vieți. A fost apreciat de colegi și de toți timișorenii pe care i-a ajutat. Mesajele de condoleanțe au curs pe rețelele sociale.

„Suntem profund îndurerați de aflarea veștii trecerii în neființă a medicului Iancu Leonida, fostul șef al Serviciului de Ambulanță Timiș. Dedicat trup și suflet meseriei nobile de a salva vieți, domnul doctor Iancu Leonida a fost unul dintre acei profesioniști care și-au dedicat întreaga viață medicinei de urgență. Implicarea negreșită în multitudinea de misiuni dificile ale salvării vieții celor suferinzi au creionat în timp imaginea palpabilă a unui adevărat salvator, cu respect nemărginit pentru pacienți dar și pentru meserie”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

Întreaga comunitate medicală din Timișoara și-a exprimat regretul la aflarea veștii.

„M-a întristat vestea din această seară că un camarad de cursă lungă a plecat prea devreme dintre noi. Medicul Iancu Leonida, unul dintre cei mai de nădejde colaboratori ai Spitalul Victor Babeș Timișoara, nu mai este. Și-a dedicat toată viața oamenilor și medicinei de urgentă pe care a slujit-o neîntrerupt vreme de 27 de ani din poziția de coordonator al Serviciului de Ambulanță Timiș. A condus acest neprețuit serviciu în vremuri de restriște, în condițții grele, în timpuri de pandemie, în care a fost trup și suflet lângă pacienți și lângă spitalele support”, a transmis și dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara.

Iancu Leonida ieșise la pensie în 2022.