Piatra de moară a Aquacaraş, preluată de Primăria Caransebeş?! Fosta uzină de apă, dezmembrată şi vândută la fier vechi!

Primarul Caransebeșului dă dreptate, până la urmă, directorului Aquacaraș și intenționează să propună Consiliului Local ca municipalitatea să preia în gestiune fosta uzină de apă a orașului, situată la ieșire din cartierul Balta Sărată spre Buchin. Felix Borcean s-a răzgândit după ce a aflat informații noi despre uzina nouă de apă, aflată aproape de finalizare.

După ce directorul Aquacaraș, Nicolae Miu Ciobanu, a venit cu propunerea în fața consilierilor locali ca fosta uzină de apă să fie scoasă din funcțiune, fiind considerată mijloc fix din domeniul public al municipiului aflat în gestiune delegată la Aquacaraș, edilul Caransebeșului a cântărit situația și, după mai multe discuții cu reprezentanții Consiliului Județean și Aquacaraș, a ajuns la concluzia că uzina va fi preluată și, cel mai probabil, dezmembrată și dusă la fier vechi. Felix Borcean a ajuns la o concluzie și în ceea ce priveşte stația de epurare de la Jupa, de asemenea un obiectiv de care nu se folosește nimeni și asupra căruia atrăsese atenția conducerea Aquacaraș.

„Cred eu că singura concluzie este ca noi, Primăria Caransebeș, să preluăm uzina de apă de la Buchin, să o casăm și să folosim eventual fierul rezultat din dezmembrare. Am aflat ulterior discuțiilor cu domnul Ciobanu că, prin noul proiect al uzinei de apă, există o soluție alternativă de pompare a apei în situații de urgență tot din lacul de la Zervești. Cât privește stația de epurare de la Jupa, trebuie să devină funcțională, pentru că nu a fost pusă în funcțiune niciodată și pentru că toată canalizarea din Jupa trebuie deversată în stație și nu în râul Timiș. Punerea în funcțiune nu ar trebui să genereze costuri din partea Primăriei pentru că ea este preluată de Aquacaraș. Așa că din cele două situații nu ne vom alege cu costuri, din contră, cred că vom ieși pe profit prin casarea stației de la Buchin”, a declarat primarul Felix Borcean.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Deși Aquacaraș nu s-a folosit de vechea uzină de apă, societatea consumă 450.000 de lei cu bugetul de salarii de personal (5 angajați) și cheltuieli de conservare, o pagubă anuală pe care nu o mai poate suporta.

Soluția la care a ajuns primarul Felix Borcean va fi propusă consilierilor locali spre aprobare.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/