Piață nouă la Oțelu Roșu, deocamdată în stadiu de proiect

Un proiect grandios ar putea să se nască la Oțelu Roșu cu bani tot de la bugetul local, însă va fi pus în aplicare de primarul Luca Mălăiescu nu foarte curând. Și asta pentru că prioritare sunt străzile din orașul de pe Valea Bistrei.


Proiectul se referă la modernizarea zonei Pieței agroalimentare din zona centrală a orașului. „La piață am mai avut reparații la acoperiș, dar cam atât, pentru că necesită bani mulți. Eu am un proiect pentru o piață nou-nouță, îmi doresc foarte mult. Nu îl voi putea face anul viitor pentru că, așa cum spuneam, toți banii se vor duce spre asfaltări și, să spun așa, o mică parte și spre pavat trotuare. Valoarea acestui proiect este de 1,5 milioane. Este fabulos, însă se va face în 2020-2021”, a precizat primarul Luca Mălăiescu.

Proiectul ar prevede o piață de la zero, pe același amplasament, cu zonă de parcare atât pentru șoferii care vin la cumpărături, cât și pentru cei care aprovizionează zona pieței. Edilul orașului ne-a menționat că va încerca să obțină fonduri pentru acest proiect, însă nu sunt eligibile programe deocamdată nici europene, nici guvernamentale, poate pe un program viitor PNDL 3.