Piața din Moldova Nouă funcționează în continuare. Nu este afectată de noile măsuri ale Guvernului

Restricțiile impuse de guvernanți în privința piețelor și târgurilor pentru a împiedica răspândirea temutului virus pare să nu afecteze activitatea producătorilor din Clisura Dunării, aceștia nefiind nevoiți să își vândă produsele în parcarea din proximitatea pieței agroalimentare Moldova Nouă, spațiul destinat comercializării fructelor și legumelor fiind unul semideschis.

Chiar dacă, în marile orașe ale țării, comercianții care, până weekendul trecut, și-au expus și vândut marfa într-o piață sau hală închisă se văd nevoiți să își mute mesele în parcări, printre blocuri sau pe alei – pentru a preîntâmpina răspândirea COVID-19, noile măsuri ale Guvernului nu afectează activitatea producătorilor din zona de Clisură, piața agroalimentară din orașul de la Dunăre fiind un spațiu semideschis, semn că nu există un pericol ridicat de transmitere a Sars-Cov-2.

„Piața din Moldova Nouă funcționează în continuare. Fiind un spațiu semideschis, nu este nevoie să îi mutăm pe comercianți în parcarea din proximitatea pieței sau pe alei, însă acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să purtăm mască pentru a ne proteja, în primul rând pe noi, iar în al doilea rând pe cei din jurul nostru. Pe viitor, avem de gând să aducem îmbunătățiri spațiului destinat comercializării produselor de către producătorii din Clisura Dunării, mai exact vom schimba acoperișul și de asemenea vom amenaja niște locuri pentru carne, pește și brânzeturi”, a explicat primarul ales de cetățenii orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.