Piaţa din Buziaş a fost deschisă pentru producătorii de legume, fructe, cereale şi brânzeturi

Mult aşteptata deschidere a Pieţei Agroalimentare din Buziaş s-a produs ieri, este adevărat, parţial, pentru producătorii de legume, fructe, cereale şi brânzeturi.

La deschidere au fost ocupate 47 de mese pentru legume şi fructe, 10 mese pentru produse agricole, cereale şi trei locuri pentru brânzeturi, aici spaţiul alocat fiind mai redus şi dotat cu frigidere şi toate cele necesare pentru a se păstra produsele în condiţii optime.

„Miercuri s-a deschis deschis Piaţa Agroalimenatră într-un format restrâns. Avem 50 de mese prevăzute doar pentru legume şi fructe, iar în spaţiul de brânzeturi, mai mic, pentru trei producători. De acum înainte va funcţiona doar miercurea şi sâmbăta. Cred că pentru producătorii locali este bine-venită această deschidere a pieţei, dar şi pentru cumpărători”, a precizat Sorin Munteanu, primarul oraşului Buziaş.

De asemenea, au fost luate toate măsurile de precauţie necesare perioadei şi nu au existat probleme de niciun fel, spune edilul.

„Am luat toate măsurile de precauţie vizavi de distanţarea meselor, blocarea anumitor tronsoane şi asigurarea unui anumit flux de circulaţie, nu a fost niciun fel de incident, totul s-a desfăşurat în condiţii optime şi foarte bune chiar”, a adăugat Sorin Munteanu.

În momentul deschiderii complete a noii pieţe vor fi 140 de locuri afară şi aproximativ 50 de locuri în interior. După data de 15 iunie se va da drumul şi la partea de mici, grătare, care pot fi servite în zona pieţei, dar într-o parte separată.