Piața 1 Mai, pregătită de amenajare, la Băile Herculane

Administrația publică locală din stațiunea de pe Valea Cernei este pregătită pentru o nouă etapă în amplul proiect de modernizare și dezvoltare a infrastructurii turistice din Băile Herculane.

După Piața Hercules, calea de acces către hotelul Roman, a venit și rândul Pieței 1 Mai să fie reabilitată. După ce a fost decopertat stratul de asfalt și de piatră cubică veche, acum vor începe lucrările de compactare și pregătire a stratului suport înaintea montării pietrei cubice din granit. Pentru că stațiunea este goală de turiști și circulația nu este afectată, termenul de finalizare a lucrării este unul mult mai scurt decât cel inițial din proiect, astfel că până la sfârșitul anului se va putea circula pe strada 1 Mai, pietruită cu piatră cubică din granit.

Piața 1 Mai este strada din fața sediului instituției Primăriei din localitate și se întinde până la biserica ortodoxă. Proiectul de dezvoltarea a infrastructurii turistice are în vedere reabilitarea pieței Hercules, a pieței 1 Mai, a trei poduri și parcul Vicol din zona centrală.

CITEȘTE ȘI:

Aproape 3 milioane de euro pentru stațiunea Băile Herculane. În ce se investesc banii?

Proiect de milioane de lei la Herculane pentru dezvoltarea turismului balnear. Cristian Miclău a semnat contractul de finanțare