Peturile de pe Dunăre și Ostrov vor fi nimicite cu investiții serioase!

Aceasta este decizia luată de administrația locală a orașului, alături de oficialii Parcului Național Porțile de Fier și membrii Asociației Dunărea Moldova Nouă.

„Vom realiza împreună cu primăria un program de monitorizare a zonei cascadelor  și de amenajare. Parcul ne sprijină cu bănci pentru popas, indicatoare, plus amenajarea de trasee până la cascade. În plus, ne-am propus achiziționarea unei prese de balotat peturile și valorificarea lor. În vederea asigurării deplasării voluntarilor în zonă, am avut o întâlnire cu directorul PNPF, care ne-a explicat faptul că ar fi binevenită o asemenea investiție, mai ales că e depășit de cantitățile de peturi care vin pe Dunăre, Balta Nera, Calinovăț și Ostrov Moldova Veche, unde în fiecare primăvară se adună zeci de tone de peturi!”, a declarat Corneliu Martin, președintele Asociației Dunărea.

Acesta a concluzionat că un program de implicare a Asociației va fi obligatoriu alături de voluntari, iar achiziționarea utilajelor de balotare a peturilor la fel.

Asta, mai ales pentru că există pericolul ca peturile colectate să rămână în saci, să se împrăștie din nou, așa cum s-a întâmplat la Balta Nera cu Asociația GEC NERA.