Petrică Moise, cetățean de onoare post-mortem al județului Timiș

petrica moise

Îndrăgitul interpret de muzică populară Petrică Moise, care a murit sâmbătă fiind infectat cu Covid-19, va deveni cetățean de onoare post-mortem al județului Timiș. Un consilier județean a făcut o propunere în acest sens, urmând să fie pregătit și un proiect de hotărâre.

Petrică Moise, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de muzică populară din Banat, a murit sâmbătă seara pe un pat de spital, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Interpretul a decedat la vârsta de 74 de ani, iar medicii spun că nu era vaccinat.

Acum, după moartea interpretului, autoritățile din Timiș vor să-i confere post-mortem titlul de cetățean de onoare al județului.

Ați aflat cu toții că a trecut în neființă marele interpret al muzicii bănățene Petrică Moise. Într-o ședință anterioară am propus, dar nu s-a mai ajuns să ducem la îndeplinire, conferirea titlului de cetățean de onoare al județului Timiș. Putem să o facem acum, post-mortem, din păcate, pentru că Petrică Moise și creațiile lui vor rămâne pentru totdeauna în patrimoniul cultural al acestui județ”, a propus, în ședința ordinară de astăzi a Consiliului Județean Timiș, Ioan Sorincău, consilier județean PSD.

Puteți să inițiați un proiect de hotărâre, să faceți demersurile pentru conferirea titlului de cetățean de onoare”, i-a răspuns Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.