Petrecere oprită de polițiști, la Timișoara. Administratorul clubului s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Polițiștii timișoreni au oprit o petrecere, sâmbătă noapte, în cartierul Calea Lipovei, la care au participat 16 persoane. Toți participanții au fost amendați, iar patronul clubului a primit o sancțiune în valoare de 10.000 de lei. De asemenea, pe numele său a fost a întocmit un dosar penal. 

Polițiștii s-au sesizat din oficiu, sâmbătă noapte în jurul orei 23, că la un club din Timișoare are loc un eveniment privat, contrar legilor cu incidență în pandemie.

„La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre o petrecere, la care participau un număr de 16 persoane. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar cei 16 participanți au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 31.500 de lei conform Legii 55/2020. Pe numele administratorului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.”, a transmis IPJ Timiș.

leader board 728 x 90 px

Potrivit legii, în această perioadă este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), atât în spații deschise, cât și în cele închise (saloane, restaurante, baruri, săli de evenimente).

Tot sâmbătă, pe timpul zilei, la Săcălaz, polițiștii au identificat un local care funcționa după ora 18. 5 persoane care se aflau în interior practicau jocuri de noroc. Societatea a fost sancționată cu amendă în valoare totală de 20.000 de lei, iar persoanele participante cu amenzi în valoare totală de 8.500 de lei.