Petrecere la vârsta a treia, în prag de referendum [VIDEO]

Populația vârstnică din orașul de pe Dunăre a fost cea dintâi la dans și voie bună, subliniind astfel zicala potrivit căreia „nu contează vârsta, dacă sufletul e tânăr”, aceștia savurând din plin ziua redării rolului principal în filmul firescului social.

Peste 200 de persoane au trecut aseară pragul restaurantului Teo Floris, loc în care preparatele culinare și muzica populară au stat la baza elixirului tinereții. În costume populare sau cu ținute alese, atât domnii, dar mai ales doamnele au hotărât să-și etaleze tot ce au ei mai bun, bucuria, atitudinea, o minte ageră reprezentând make-up-ul fatal, care rupe orice barieră în tendințe și modă.

Prezent la eveniment, părintele Ion Nedelcu a ținut să binecuvânteze bucatele pregătite, să le ureze celor prezenți viață lungă și la cât mai multe întâlniri de acest gen. De asemenea, părintele a mai ținut să le transmită bunicilor că este de datoria lor să-și îndrume copiii, nepoții, vis-a-vis de referendumul pentru familia tradițională (6-7 octombrie), cu rugămintea ca predecesorii noștri să ne ierte pe noi, tinerii, când, uneori, poate greșim și nu știm să păstrăm ceea ce ei ne-au lăsat.

Numărându-se printre invitați, Adrian Torma s-a adresat publicului, de data aceasta în calitate de primar, spre deosebire de alți ani, când participa în calitate de sponsor al festinului. Torma a ținut să le sublinieze sărbătoriților că, indiferent de situație, „întotdeauna se vor găsi banii ca aceste evenimente să le puteți celebra în condiții decente”. Profitând de ocazie, primarul i-a îndrumat pe cetățeni să iasă la vot, subliniind importanța acestuia într-o lume normală și civilizată. În ceea ce-l privește, edilul și-a exprimat în mod public alegerea, în contextul votului familiei tradiționale: „voi vota <>, deoarece nu vreau să fiu pus, din postura de bunic, să le explic nepoților de ce un copil din clasa lor are două mame sau doi tați”. Acestea fiind spuse, Torma a lăsat microfonul și a ținut pasul în horele tinerilor vârstnici până seara târziu.