Petice peste petice! Reabilitarea străzilor din Lugoj enervează cetățenii, dar și Primăria orașului

asfaltari

Începută cu întârziere, spre sfârșitul verii, campania de plombare a drumurilor din Lugoj, așteptată de șoferi încă din primăvară, a produs numeroase nemulțumiri din partea conducătorilor auto încă de la început, atât în ceea ce privește modul de lucru, cât și calitatea lucrărilor efectuate.

În era tehnologiilor tot mai performante, la Lugoj încă se mai practică punerea asfaltului la multe zile după frezatul carosabilului, iar denivelările primesc un contur proaspăt și rămân în continuare în dotarea drumurilor. Promisiunea Primăriei pentru lucrări de calitate s-a dovedit a fi fără acoperire, condițiile din caietul de sarcini anunțate ca o garanție a unui nivel ridicat de execuție au fost anulate de standardul de lucru aplicat în teren. Dacă anul trecut s-a declarat mulțumită de plombările efectuate de Societatea de Drumuri Municipale Timișoara, acum Primăria și-a arătat deschis dezamăgirea față de nivelul inacceptabil al lucrărilor executate, după ce înjurăturile, blestemele și supărările lugojenilor au ajuns și la urechea administrației locale. Decidenții din conducerea orașului au anunțat că nu vor lăsa situația așa și vor cere executantului să remedieze problemele sesizate.

„Nu e posibil ca nimeni din primărie să nu urmărească când și cum se fac lucrările și așa extrem de rare în oraș. Au fost promisiuni că totul se va face de calitate, dar ce vedem e dezolant. De 30 de ani se acceptă numai firme care lucrează de mântuială. După ce că nu s-a mai asfaltat un drum de ani de zile, acum nici plombările nu se pot face cât de cât. Frezăm cât vrem și venim cu asfaltul când avem chef,  nivelarea să o facă alții. În cartiere nici nu s-a mai respectat aducerea asfaltului la borduri. Lucrările se termină când o fi să fie. Mai bine nu începeau nimic, măcar se circula mai ușor, fără să-ți rupi mașinile din metru în metru. Dezinteres total față de oraș, numai acuze la adresa altora și veșnicele asigurări că în birouri angajații nu își mai văd capul de treabă pentru modernizarea Lugojului. Am ajuns ca în țările subdezvoltate de pe alte continente”, a spus Marius Dragomir, din cartierul J. C. Drăgan.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Cineva crede ca își bate joc de noi. În caietul de sarcini nu am cerut minuni, am cerut chiar lucruri simple. Trebuia frezat și pus asfalt, astfel încât să fie la nivel. O să avem obiecții la finalizarea lucrărilor. Nu am cerut găuri, denivelări și alte lucruri pe care le-am observat”, au declarat reprezentanții Primăriei Lugoj. Firma care se ocupă de lucrările de plombare ar fi fost înștiințată de probleme și se pare că există o intenție de remediere a acestora.

Conform graficului de lucrări, sunt stabilite lucrări de plombări pe 59 de străzi din municipiu, totalizând o suprafață de 17.500 m.p. Executantul lucrărilor este o cunoscută firmă din Timișoara, care a mai pus asfalt pe străzile din Lugoj și în anii anteriori.

publicitate si promovare online banner maxagro