În sfârșit! Primăria Timișoara întocmește registrul spațiilor verzi

timisoara spatii verzi

După o amendă de la Garda de Mediu Timiș și mulți ani, Primăria Timișoara caută în sfârșit specialiști care să întocmească un registru al spațiilor verzi. A fost lansată licitația.

Ultimele date arată că Timișoara are 16 metri pătrați de spațiu verde pentru fiecare locuitor. Puțin față de normele europene, care impun 26 de metri pătrați de verdeață pentru fiecare persoană. Însă în lipsa unui registru, informațiile nu sunt neaparat actuale.

În septembrie 2021, Garda de Mediu Timiș a amendat Primăria Timișoara cu 200.000 de lei pentru că nu a întocmit registrul spațiilor verzi.

Acum, autoritățile pun la bătaie 6.655.500 de lei pentru întocmirea lui.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Registrul local al spaţiilor verzi este o documentaţie care se întocmeşte pentru evidenţa spaţiilor verzi din întregul teritoriu intravilan, constituită ca un sistem informaţional de tip GIS (n.r. geographic information system) şi cuprinde inventarierea terenurilor ocupate de spaţii verzi, evidenţierea tipului de proprietate şi modului de administrare a acestor terenuri şi descrierea caracteristicilor cantitative şi calitative ale vegetaţiei de pe aceste terenuri (arboricole, arbustive şi subarbustive (trandafiri și lavandă)”, aflăm din documentele licitației.

Firmele interesate se pot înscrie la licitație până în 26 octombrie.

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/