De la 1 aprilie, peștera poate fi vizitată de pasionații de frumuseți subterane pe tot parcursul săptămânii.
Una dintre cele mai frumoase și sălbatice peșteri din Banat și nu numai se redeschide pentru turiști, din această săptămână. Peștera are un caracter masiv, compusă din săli monumentale și formațiuni stalagmitice de dimensiuni mari, fiind a doua ca lungime din Banat (6.201 m), întrecută ca întindere doar de peștera Buhui (6.547 m).
Potrivit reprezentanților Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, vizitatorii, organizați într-un grup de minimum cinci persoane, au asigurat ghidul în weekend, în zilele de sâmbătă și duminică. Pe parcursul săptămânii, de luni până vineri, pentru a beneficia de serviciile ghidului, turiștii trebuie să facă solicitarea cu minimum 24 de ore înaintea vizitei.
„De la 1 aprilie și până la 1 noiembrie, peștera Comarnic se redeschide pentru turiști, așa că îi așteptăm să se bucure de frumusețile din subteran. Atragem atenția turiștilor că este important ca vizitarea peșterii să fie anunțată cu 48 sau măcar 24 de ore înainte, pentru că noi punem la dispoziția turiștilor ghid permanent doar în zilele de weekend. În timpul săptămânii, turiștii beneficiază de ghid doar la solicitare.”, ne-a precizat Nicolae Ifca, directorul Parcului Național Semenic-Cheile Carașului.
Programul de vizitare al peșterii Comarnic, de luni până duminică, este următorul: 10.30 – 12.30, 13.00 – 15.00 și 15.30 – 17.30. Vizitarea cavernei se face contracost, tariful perceput fiind, din acest sezon, de 20 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, elevi și studenți.
Reprezentanții Parcului Național Semenic – Cheile Carașului atrag atenția că pentru vizitarea peșterii este nevoie de încălțăminte și îmbrăcăminte adecvate pentru munte. Persoană de contact: ranger Marcel Filca (0727506575 )
Foto: Wikipedia