Cititul, mai sigur ca niciodată! Biblioteca are sterilizatoare de carte!

sterilizator carte

Cărășenii nu mai au niciun motiv să nu citească! Pe lângă volumele pe toate gusturile, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” are de acum și sterilizatoare de carte.

Din dorința de a crea un mediu de lectură sănătos, curat și confortabil pentru utilizatorii instituției, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin s-a dotat cu două sterilizatoare de carte cu lumină ultravioletă.

Sterilizatorul de cărți și documente LIVA elimină în mod eficient virușii, bacteriile, microorganismele (paraziți, acarieni, ciuperci, mucegaiuri) care se pot așeza pe cărți și documente – atât pe coperți, cât și în interiorul acestora, înlăturând totodată și particulele fine de praf.

sterilizator carte 3

„Acţiunea dezinfectantă rezultă din iradierea cu raze ultraviolete, dublată de suflarea, aspirarea, respectiv filtrarea unui jet de aer care, pe lângă eliminarea particulelor fine, realizează şi răsfoirea cărţilor şi a documentelor legate ori îndosariate, pentru a permite acţiunea razelor ultraviolete în interiorul acestora. O operaţiune de dezinfectare durează un minut, timp în care pot fi sterilizate între trei şi șase cărţi.”, explică managerul Bibliotecii Județene, Clara Constantin.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

sterilizator carte 2

Aparatele vor fi folosite pentru sterilizarea fondului de carte din cele mai mari secții de împrumut ale bibliotecii: Centrul de Carte „Banatica” și Filiala „Lunca Bârzavei”.

Investiția a fost aprobată de Consiliul Județean Caraș-Severin, care are în administrare Biblioteca Județeană.

sterilizator carte 1

tmc 640