Deschisă în fiecare an în perioada aprilie – octombrie, Peșterea Comarnic poate fi vizitată de pasionații de frumuseți subterane pe tot parcursul săptămânii.
Una dintre cele mai mari peșteri din Banat, redeschisă luna trecută, poate fi din nou vizitată. Potrivit administrației Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, vizitatorii, organizați într-un grup de minimum cinci persoane, au asigurat ghidul în weekend, în zilele de sâmbătă și duminică. Pe parcursul săptămânii, de luni până vineri, pentru a beneficia de serviciile ghidului, turiștii trebuie să facă solicitarea cu minimum 24 de ore înaintea vizitei. Și în acest caz, este nevoie de un grup organizat de minimum cinci persoane.
Peștera este compusă din galerii și săli descoperite pe o lungime de 5.229 de metri până în prezent. Aceasta se impune prin caracterul masiv, cu săli monumentale și formațiuni stalagmitice impresionante.
Programul de vizitare a Peșterii Comarnic este următorul: 10.30 – 12.30, 13.00 – 15.00 și 15.30 – 17.30. Vizitarea cavernei se face contracost, tariful perceput fiind de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, elevi și studenți.
Reprezentanții Parcului Semenic – Cheile Carașului atrag atenția că pentru vizitarea peșterii este nevoie de încălțăminte și îmbrăcăminte adecvate pentru munte. Persoane de contact: Nicolae Ifca (0763 276 349) și Marian Gheorghescu (0766 854 704).
Accesul către Comarnic se poate face și cu autoturismul. Din Reșița, se parcurge Drumul Naţional 58 spre Anina. La kilometrul 9 este intersecția cu localitatea Iabalcea. Se face stânga și se continuă traseul până în Iabalcea. Se traversează satul și drumul continuă până la cantonul Padina Seacă. De aici, drumul înspre peșteră se poate parcurge cu maşina sau pe jos (aproximativ 45 min).
Sursa foto: Wikipedia