Peste zece dascăli, elevi și supraveghetori, anchetați din cauza bacalaureatului

Ancheta privind modul în care s-a desfășurat anul trecut examenul de bacalaureat în Caraș-Severin nu este gata încă, dar a intrat pe ultima sută de metri. În total, șase dosare sunt în lucru. În două dintre acestea urmează să fie dată soluția penală.

Procurorii cărășeni intensifică ancheta de la bacalaureatul de anul trecut. De altfel, dintre cele șase dosare, două sunt aproape finalizate, iar în cazul celorlalte patru, anchetatorii fac ultimele investigații în vederea pronunțării. „Peste zece persoane, care au participat fie la organizare, fie la susținerea examenului de bacalaureat sunt cercetate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, Valentin Cârstea.

Anul trecut, în Caraș-Severin, la mai multe licee au fost descoperite sute de lucrări identice. Elevii, care au colectat bani pentru supraveghetori au ajuns să dea ulterior declarații pe la poliție. Asta pentru că în ciuda sumelor fabuloase pe care le-au colectat au picat testul maturității. Imediat apoi, comisia de bacalaureat s-a autosesizat, iar inspectorul general școlar a depus plângere la poliție.