Peste un milion de euro, bani europeni, pentru reabilitarea termică a două blocuri din Timișoara

timisoara de sus

Primăria Timișoara anunță că pot începe lucrările de reabilitare termică a două blocuri, după ce contractele în valoare de peste un milion de euro, bani europeni, au fost semnate. Reprezentanții instituției susțin că investițiile au fost deblocate după mai bine de trei ani.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a semnat, miercuri, două contracte de reabilitare termică a blocurilor de pe str. Arieș, nr. 20, și Splaiul Nicolae Titulescu, nr. 10A. Valoarea totală a proiectelor este de peste 5,1 milioane de lei, fără TVA, fiind finanțate cu bani europeni. Primăria Timișoara anunță că lucrările vor începe la cele două blocuri după trei ani de blocaje.

Cele două blocuri sunt parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitare termică, finanțat prin fonduri europene, dar care, din păcate, a fost blocat de încăpățânarea fostei administrații de a folosi o soluție tehnică neadecvată și subdimensionată ca preț. Astfel, deși contractele de finanțare au fost semnate în 2019, iar reabilitarea termică a acestor blocuri a fost scoasă la licitație chiar și de cinci sau șase ori, niciun constructor nu s-a prezentat la aceste licitații. Împreună cu ADR am reușit să agreăm o nouă soluție tehnică, prețurile au fost ajustate astfel încât ele să reflecte realitatea din piață și, iată, am reușit să deblocăm aceste două proiecte care intră acum în execuție. De aceste proiecte vor beneficia aproape 200 de familii care locuiesc în cele două imobile. În procedură de licitație mai avem acum încă 9 blocuri, iar alte 11 sunt în faza de obținere a Autorizației de Construire, urmând ca ulterior execuția lucrărilor să fie scoasă la licitație. Vrem ca până la finele anului viitor toate aceste imobile să fie reabilitate termic”, a declarat Ruben Lațcău.

La blocul de pe str. Arieș, lucrările ar trebui finalizate în cel mult zece luni, iar la cel de pe Splaiul Nicolae Titulescu, în opt luni.