Peste o sută de propuneri pentru bugetul participativ al Timișoarei

timisoara de sus

Timișorenii s-au înghesuit să vină cu propuneri de proiecte pentru bugetul participativ al primăriei, care are o sumă alocată de trei milioane lei. Reprezentanții instituției anunță că au fost depuse 113 idei, care vor putea fi votate începând cu data de 20 iunie.

Primăria Timișoara informează că s-a încheiat perioada de depunere de propuneri pentru bugetul participativ, pentru care a fost alocată o sumă de trei milioane de lei din bugetul local. Astfel, 87 de timișoreni au depus 113 proiecte.

Timișorenii care au parcurs etapa de înscriere își doresc un oraș cu soluții de mobilitate, cu aer mai curat și locuri de relaxare accesibile tuturor categoriilor de cetățeni. Orașul mobil, Orașul verde, Orașul relaxat, Orașul digital sau Alte domenii sunt categoriile în care au fost incluse propunerile primite”, a transmis Primăria Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Urmează ca în lunile aprilie și mai să fie analizate propunerile primite, iar apoi publicată lista celor care se califică pentru etapa de votare. Primirea și soluționarea contestațiilor se va realiza între 1 și 20 iunie, iar votarea proiectelor va fi posibilă în perioada 20 iunie – 20 iulie, urmând ca propunerile câștigătoare să fie publicate în 25 iulie.

Proiectele alese prin vot de timișoreni vor fi incluse în bugetul local și implementate de primărie.

banner 970 x 250