Pește la suprapreț! Nouă undițari au fost arși la buzunare de jandarmi pentru pescuit ilegal

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Timiș, în colaborare cu Gruparea Mobilă de Jandarmi Timișoara, a desfășurat zilele trecute, o acțiune pe raza municipiului Lugoj în scopul prevenirii și combaterii faptelor de natură contravențională sau penală din domeniul piscicol.

„Pe timpul acțiunii ce a avut loc în zona municipiului Lugoj, au fost depistate nouă persoane care nu dețineau permis pentru pescuit sau pescuiau fără a respecta condițiile prevăzute în permise. Persoanele în cauză au fost identificate și sancționate contravențional, una cu avertisment și opt cu amenzi în valoare totală de 2400 lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura”, informează reprezentanții Jandarmeriei.

Cu acest prilej au fost desfășurate și activități de informare și prevenție, cu privire la faptele ce constituie contravenții sau infracțiuni în domeniul pescuitului și sancțiunile care se aplică în cazul nerespectării prevederilor legale.

leader board 728 x 90 px

Se așteaptă și o acțiune din partea Poliției Locale, după ce mai mulți lugojeni au reclamat faptul că pescarii intră cu mașinile pe faleza râului Timiș, distrugând malurile apei.